dinsdag 5 mei 2015

FIT FOR FREE (2)

Lockers vervangen ….waarom??
De vervanging van de lockers verliep nogal chaotisch. De oude lockers werden gewoon nog gebruikt. Waar moest je anders heen met je waardevolle spullen?  Hals-over-kop moesten die lockers leeg en weg. Daar stond je dan met je spulletjes ...  te wachten op de nieuwe kast. Er moest ook nog snel een slotje voor gehuurd of gekocht worden. Kon het omwisselen van die kasten niet vòòr of na openingstijd?

Fit For Free gaat er niet op vooruit. Die oude lockers waren iets moderner én voor de sporter gratis (For Free). Voor die nieuwe kast moet een hangslot gekocht (5 euro) of gehuurd (1 euro per keer) worden.
Fit For Free had van de oude lockers een reservesleutel en kon die, zonodig, altijd openen. Bij die nieuwe kast is dat niet zo en moet Fit For Free minstens het hangslot forceren.

Het zou meer van deze tijd zijn, als de oude locker vervangen was door een digitaal te openen en af te sluiten locker. Er zijn digitale systemen in gebruik voor onder andere het lidmaatschap, toegang, openen en sluiten van lockers. Allemaal vast te leggen op één simpel lidmaatschapskaartje (of sleutelhanger). Ongetwijfeld zal ook Fit For Free te zijner tijd op zo’n systeem overgaan.

De nu door Fit For Free aangeschafte kledingkasten hebben voor mij persoonlijk enige nostalgische waarde. In de vijftiger jaren van de vorige eeuw waren dat type kasten populair in het bedrijfsleven. Mijn vader werkte in 1958 bij een groot Rotterdams havenbedrijf. Als kleine jongen ging ik hem wel eens ophalen uit zijn werk. Hij kleedde zich dan om en hing zijn kleren in precies zo’n type kast als wij nu hebben bij Fit For Free. Het is voor mij alsof de tijd zestig jaar heeft stil gestaan. Ook mijn vader sloot zijn kast, met een hangslotje af. Soms mocht ik dat voor hem doen.

Toch wil ik iets positiefs over die nieuwe kasten kwijt:
ze zijn prachtig glanzend bruin gelakt (of gespoten). Oogverblindend!

Minder Spinning
Het valt mij nu pas op, dat de spinninglessen van de woensdag- en vrijdagochtend van het rooster verdwenen zijn. Ik heb jarenlang bij Life Line en de Fitnessclub, drie keer in de week gespind. Op maandag-, woensdag- en vrijdagochtend, telkens om 9 uur. De bezetting was niet altijd 100% maar dat is nooit een reden geweest om die spinningsessies te cancelen. Nu blijkbaar dus wel.

Terwijl het aantal uren spinning verminderd wordt, zie ik een prima trainer  bij Fit For Free steeds meer dan voorheen receptiewerk doen, rollen schoonmaakpapier vervangen en flessen met desinfecteermiddel vullen. Natuurlijk … voor een sportschool erg belangrijk werk ... moet ook gedaan worden. Maar toch zeker niet door een trainer? Die moet met sporters aan de slag! Zonde … die onbenutte kwaliteiten.

Uitpuilende vuilnisbakken
Voor mij geheel nieuw in deze nog jonge Fit For Free periode is het verschijnsel van de uitpuilende afvalbak. Voorheen leken er meer schoonmaakuren gemaakt te worden in de sportschool. In de jaren vòòr Fit For Free was het nooit nodig de receptie te melden, dat een afvalbak overvol was.
Maar … toegegeven … vrij kort na zo’n melding was die bak wèl weer geleegd.



Ach, misschien waren Life Line en de Fitnessclub wel een beetje tè goed bezig voor hun leden … en … óók misschien, moet Fit For Free er nog eventjes inkomen. Ze zijn hier in Noord tenslotte nog maar net een half jaartje bezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten