zaterdag 6 juli 2019

VERJAARDAGSKADOOTJES


13 juli is het bijna, dan ben ik jarig! Ik word dan alweer 69 jaar. Het verjaardagsgevoel heb ik al een beetje. Dat komt omdat ik vandaag (zaterdag) met mijn vriendin kadootjes voor mezelf ga kopen. Mijn vriendin vindt het niet leuk om alleen naar het Alexandrium (het winkelcentrum) te gaan………. haar vaste vriendin met wie ze altijd op zaterdag winkelt, is ziek dus vraagt ze mij om mee te gaan mijn eigen verjaardagskadootjes te kopen.   Ik heb haar twee boeken gevraagd en zij heeft zelf nog een ander kadootje in haar hoofd. Dat moet bij de Hema gekocht worden.  Ik ben wel blij met de kadootjes die gekocht worden maar de manier waarop dat gaat bevalt me allerminst. Ik moet bij de boekhandel op een bankje voor de winkel gaan zitten wachten tot zij met een alles verhullend tasje naar buiten komt. Ik weet dat ik één boek heb gevraagd dat heel erg dik is en één boek dat aan de dunne kant is….daar kan ik nu dus niets van zien.  
Het is vandaag overigens warmer dan het KNMI heeft voorspeld.  Het is watje noem echt ‘korte broekenweer’. Maar ik loop hier in mijn mooie rooie lange broek. Misschien heeft het er ook mee te maken dat ik me een beetje ongemakkelijk voel in mijn korte broek….. dat ik hem niet aantrek bedoel ik. Ik vind namelijk dat ik nogal witte benen en tamelijk lange zwarte beharing op die  benen heb. Maar dat mag toch geen excuus zijn om met lekker weer die korte broek in de kast te laten liggen. Met een korte broek worden die benen tenminste weer een beetje bruin zoals ze vroeger ook waren.
Bij de Hema mag ik natuurlijk ook niet mee naar binnen. Ook weer op een bankje. Ik heb geluk dat er vlak achter die bankjes koele pakjes drinkyoghurt van Campina met een VLEUGJE vanille worden uitgedeeld. Heerlijk is dat. Het zal waarschijnlijk in de winkel komen onder de merknaam Vleugje.
Vlak voor mijn neus staat een toonbank met ijsbakken en een hele rij mensen die ijs willen kopen. Naast me op mijn bankje heeft een mevrouw haar boodschappenkarretje neergezet en gaat ijs kopen. Wat zij niet gezien heeft is dat er stuk gevulde koek op  haar bankje ligt. Ik had haar nog willen waarschuwen maar voordat ik er erg in heb komt ze terug met haar ijsje en is ze bovenop dat stuk gevulde koek geploft. Ze heeft er geen erg in gehad en als ze even later likkend aan haar ijsje opstaat zie ik dat ter hoogte van haar rechterbil  dat stuk koek geplakt zit. Ik durf er niks van zeggen ……… laat haar gewoon een beetje voor schut lopen met dat bekoekte groene jurkje.
Ondertussen heeft mijn vriendin bij de Hema weer een kadootje voor me gekocht. Ik heb geen flauw idee wat het is maar dat hoort eigenlijk ook zo te zijn met verjaardagskadootje. De zware tas moet ik dragen……… maar wel tien keer verbiedt zij mij om stiekem in die tas te kijken wat er in zit.
 Ik mag wel nog even met haar bij de Hema naar binnen voor een Heerlijke Lunch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten