donderdag 4 juli 2019

ORANJE


Ik heb de laatste tijd weer kleurrijke kleren aan. Vandaag bijvoorbeeld loop ik rond in een rode broek en een licht blauw overhemd met vele witte figuurtjes er op als motiefje. Gisteren had ik een rood-blauw geblokt overhemd aan met mijn oranje lange broek eronder. Die oranje broek had ik een paar dagen aan trouwens. Het is zo’n soort broek waar je ook hoveniers en vuilnismannen in ziet rondlopen maar dat maakt mij niks uit……ik vind die oranje broek gewoon mooi. Mijn vriendin zei laatst nog: je lijkt met die broek wel een gevangene van Quantanamo Bay of iets dergelijks…..ze  bedoelde die gevangenis waar de Amerikanen Terroristen opsluiten……… op Cuba is dat geloof ik. Maar dat kan me ook niks schelen,  ik vind die broek nou eenmaal mooi  dus trek ik hem gewoon aan. Dan heb ik ook nog een jack in de kleuren van de Nederlandse vlag. Precies zoals die vlag van boven naar beneden drie even brede strepen rood, wit en blauw. Ik had dat jasje eens aan met die oranje broek daaronder……..dan is het een inkopper om tegen me te zeggen, dat ik wel een fanatieke fan  van het koningshuis  moet zijn en natuurlijk gebeurde dat ook enkele malen. Maar ze moeten eens weten wat een hekel ik heb aan het koninklijk huis. Het kost veel te veel en ze doen vaak de verkeerde dingen….zoals die Maxima pas bijvoorbeeld, die op haar gemak gaat zitten praten met de hoogstwaarschijnlijke moordenaar van een bekende Turkse journalist en daar helemaal niet over begint tegenover hem. Waar ze het dan wel over gehad heeft?............. over vrouwenbelangen soms…..?
Het is overigens voor mij wel een beetje verdacht al die kleurrijke kleren. Ik ben namelijk bipolair (manisch-depressief) en in mijn signaleringsplan staat geschreven dat ik manisch ben  wanneer ik dat soort kleren draag. Maar gek genoeg heb ik nergens last van.  Als ik manisch ben dan doe ik alles overdreven, overdreven vrolijk, overdreven hard, overdreven veel ruzie maken, alles doe ik dan overdreven……hypomaan heet dat gedrag eigenlijk.
Depressief is weer geheel de andere kant op zoals de meesten wel zullen weten, dan ben je erg neerslachtig, je ben vrijwel continue droefgeestig en down. Nu ik het toch over mezelf heb, ben ik gelukkig zelden depressief geweest. Wel was ik regelmatig, maar ook weer niet echt veel, hypomaan.
Maar ondanks dat in mijn signaleringsplan staat dat ik met kleurrijke kleren hypomaan zou moeten zijn , ben ik dat dus gelukkig niet. Want als ik hypomaan ben kan ik zomaar om niks allerlei rare dingen doen, die ik eigenlijk helemaal niet wil.  Ik heb dan bijzonder veel lef in mijn lijf en dan durf ik ook veel. Zoals bijvoorbeeld naar het casino gaan en veel geld inzetten en dan natuurlijk alles verliezen. Of brutaal zijn tegen mensen (mensen uitlachen om hoe ze er uit zien).Dat is natuurlijk helemaal niet leuk. Gelukkig heb ik daar pillen tegen die ik elke dag moet innemen en die houden me goed in balans. Vervelend is nu wel dat de producent van die pillen de prijs ervan ineens verdrievoudigd heeft. Nu die pillen toch niet meer te betalen zijn, denk ik er hard over om ze maar niet meer in te nemen en dan weet ik niet  hoe manisch of depressief ik nog kan worden. Dan maar geen balans.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten