zondag 1 augustus 2021

RUIKEN

 Meestal ga ik ’s òchtends onder de douche, dan ben ik gelijk lekker wakker, klaar om de dag tegemoet te gaan. De slaap is dan meteen uit mijn lijf en vooral uit mijn hoofd verdwenen. Maar nu ik de laatste tijd zo slecht slaap (drie à vier uurtjes per nacht) dacht ik, ik  ga het toch eens anders proberen:  vanaf nu ga ik ’s avonds douchen, vlak voor ik naar bed ga…misschien helpt het.

Ik droog me af, doe gelijk mijn pyjama aan  en duik mijn bed in. Normaal gesproken lig ik nog meer dan een uur  te tobben maar nu na die lekkere douche ben ik binnen een kwartiertje vertrokken. Ik ben   tussen zes en  zeven uur wakker;  het was twaalf uur dat ik er in lag. Toch maar mooi een paar uurtjes slaap gewonnen.  Het  is wèl vaak zo dat ik erg vroeg wakker wordt omdat ik hoognodig moet piesen maar als dat eenmaal gebeurd is, slaap ik meestal nog wel. 

Ik moet niet vergeten om, voordat ik ’s avonds ga douchen, mijn tanden te ragen, borstelen en poetsen, mijn kwetsbare plekjes (hoofd en borst)  te zalven en niet vergeten mijn acht pillen in te nemen zodat ik de volgende dag weer enigszins behoorlijk kan functioneren.

Nog een beetje duf begin ik dan aan de dag, tja, …..geen douche deze ochtend.  Ik doe mijn pyjama uit, verwissel mijn onderbroek voor een schone, spuit deodorant en doe dan de kleren aan die ik gisteren ook al aan had, tenzij ze om wat voor reden dan ook vuil geworden zijn of stinken, dan zoek ik schone kleren uit.

’s Zomers draag ik meestal een lange broek (vandaar dat mijn benen nooit bruin worden), een t-shirt en als het ook maar een beetje fris is, een vestje of een sportjasje er overheen.  Ik heb wel twintig t-shirts waarvan ik er niet meer dan vier of vijf draag. Met de broeken is het net zo, van de vijftien die ik er heb, trek ik er hooguit drie wel eens aan.   Heel veel paar sokken heb ik ook; ik doe alleen die vijf paar leuke sokken aan met die grappige motieven in allerlei kleuren. …. ik houd ze altijd weer veel te lang aan ……. laatst zei mijn ex tegen me, dat mijn sokken wel een beetje gingen ruiken onder de dekens ….. er is nu alleen niemand meer om me daarvoor te waarschuwen …. zelf ruik ik het niet. Als ik dan mijn Spaanse sloffies heb aangetrokken ben ik helemaal aangekleed en is het tijd voor mijn ‘poepdrankje’, een poeder dat ik van de huisarts kreeg, dat ik moet oplossen in water (ik doe er een scheutje citroen bij), elke ochtend moet ik dat drinken, anders krijg ik vreselijk ‘de stop’. ’t Is echt een wondermiddel.

Dan maak in mijn senseo een lekker sterk bakkie koffie en ga de krant uit de brievenbus halen. Daar ben ik dan twee uurtjes zoet mee.

 

 

 

 

Wil je eerdere stukjes van mij lezen? Ga dan naar:

www.stukkiejee.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten