vrijdag 22 augustus 2014

SPOTIFY

Na het sporten brunch ik thuis met koffie en twee heerlijk (zelfgebakken) zuurdesem-boterhammen, één met honing en één met pindakaas. Na dit lekkers  wacht mij een kloteklus: Spotify.
Wat een ellende heb ik over me afgeroepen door de gratis versie te nemen van Spotify. Ja, zeiden ze daar ‘op deze gratis versie zit ook wat reklame’. In werkelijkheid zit in die gratis versie volop reclame! Onnavolgbare hoeveelheden misselijkmakende pop-ups worden op het computerscherm gekwakt. Waarom ben ik toch zo’n vreselijke krent! Ik had gewoon gelijk akkoord moeten gaan met dat tientje (9,99 euro) abonnementsgeld per maand dan was ik verstoken gebleven van die reclame-ellende.  Nou zit ik met de gebakken peren.
Ik neem trouwens zo maar aan dat iedereen weet wat Spotify is ….neen?:…. echt niet? Nou, dat is een soort super jukebox op internet.  Je kan met Spotify op je pc, elke gewenste song of elk album dat je maar wilt horen beluisteren. Je kan er ook je afspeellijsten samenstellen voor op je mobiel, IPod of IPad. Bij mij gaat dat niet lukken, want ik heb een telefoon uit het jaar 0.
Maar goed, ik heb dus met mijn stomme kop gekozen voor die gratis Spotify-versie met als gevolg, dat normaal, rustig werken op mijn pc is totaal niet meer mogelijk is. Het muziekaanbod is puik maar die pop-ups … nou ja daar had ik het al over… ik krijg die pop-ups nu niet meer uit mijn pc … Ik kan niet meer normaal werken; niet meer mailen, geen teksten maken, geen foto’s meer bewerken. Dus … besluit ik maar, beter laat dan nooit, om een abonnement te nemen van een tientje … maar …. dat viel nog niet mee! Als je voor dat tientje een abonnement wil bij Spotify, dan moet je dat wel betalen met een MASTERCARD, VISA of PAYPAL, want andere smaken zijn daar niet. En laat ik nou net die drie smaken niet hebben. Cash betalen of met een acceptgiro kan natuurlijk al helemaal niet. Nee, Spotify doet uitsluitend zaken via internet en wanneer ik  op dit moment iets wil kopen via internet dan kan ik dat alleen via IDEAL. Dus: jammer maar helaas. Dan maar geen Spotify-abonnement … maar … ik denk: daar móéten toch meer mensen last van hebben: via IDEAL worden in Nederland toch de meeste betalingen verricht. Ik ga eens googlen en wat ik dacht klopt: veel mensen blijken er last van te hebben dat ze niet met IDEAL kunnen betalen en er is inmiddels een oplossing!
Koop bij de site www.3vcard.nl een 3V VOUCHER en zet er (minimaal) 20,00 euro op. Deze 3V VOUCHER (die gewoon betaald kan worden met IDEAL) werkt als een VISA-CARD waarmee Spotify betaald kan worden. Is het nog te volgen?

Weinig klantvriendelijk, hoor.  De vele reclames tussendoor zijn godzijdank nu wel van mijn pc verdwenen maar die ellendige pop-ups, waar ik vóórdat ik met Spotify in zee ging nóóit last had, teisteren mijn pc nog steeds, hoewel een ietsje minder. Misschien moet ik ook eens googlen naar anti-pop-up-trucs en als dat probleem is opgelost  rest, eerlijk is eerlijk, een grandioze muzieksite..

Geen opmerkingen:

Een reactie posten