donderdag 1 augustus 2019

BADMEESTER


Het was echt lekker weer voor het zwembad……niet te warm ….niet te koud. We zouden eigenlijk naar Hoek van Holland gaan, want gisteren was het nog 26 graden en vandaag nog maar 20 en dan is het aan zee niet zo lekker. Paul had liever toch naar zee gegaan omdat hij er nieuwsgierig naar was hoe je daar nu precies moest komen nu het Hoek van Hollandtreintje niet meer reed. De meeste stemmen golden en ik en Joop wilden liever gelijk naar het zwembad.  Het zwembad was bovendien dichtbij. Ongeveer 5 minuten van onze flat. We hadden alle drie onze zwembroek al aan. Dat hadden we samen afgesproken en we hadden een bal en grote badhanddoeken meegenomen. Het zwembad kostte drie euro per persoon en we hadden ieder nog een 50 eurocentmunt nodig voor een kledingkluisje. We waren snel omgekleed en we renden om het hardst naar het grote bad. Ik had de bal in mijn handen dus ik was natuurlijk het laatste ‘door’.  Het was lekker water. De badmeester kwam al gelijk naar Paul toe, zeker omdat hij het eerst in het zwembad sprong, en waarschuwde hem gelijk al dat hij het rustig aan moet doen, ‘want er zwemmen nog meer mensen en daar moet hij een beetje voor uitkijken’’.
Ik gooide de bal strak naar Joop en die gooide hem met een pisboogje naar Paul en hij weer terug naar mij het ging steeds sneller en steeds harder tot we de fluit van de badmeester hoorde.
‘Jongens, kom maar hier met die bal, dat kan zo niet, daar is het hier veel te druk voor dadelijk gooi je die bal nog zo hard tegen iemands hoofd aan.’
Dat doen we natuurlijk niet. We gaan wel een beetje rustiger ballen, want ballen is toch wat we in het zwembad het leukst  vinden. We gaan ook een beetje waterpoloën: proberen elkaar al zwemmend de bal af te pakken; daarbij botsen we wel eens tegen een ander zwemmend persoon op maar nooit hard en ook reageren die andere personen nooit boos. Eén keer zwemt Joop een beetje hard tegeneen kaal persoon aan. Dan zegt Joop ook gelijk ‘Sorry’ en die andere zegt: ’ hé rooie’( want Joop heeft rood haar), ken je niet een beetje uitkijken, ik ben hier aan het zwemmen hoor.’ Toen zeg ik en Paul tegelijk: ’Hij zegt toch ‘sorry’, man! En helemaal per ongeluk gooi ik die bal rakelings over die persoon zijn kale hoofd. Weer klinkt de fluit van de badmeester. Hij staat naar ons te kijken met zijn fluit in zijn mond. ‘Hier komen jullie drieën en gauw ook!’ Maar dat doen we natuurlijk niet . ‘Weet je wat we doen,’ zei Paul,’ we gooien onze bal naar die badmeester en dan gaan we lekker baantjes zwemmen.’
Zo gezegd zo gedaan Ik gooi de bal hard in de richting van de badmeester en we gaan met zijn drieën naar de overkant zwemmen. Weer die vervelende fluit. We doen net of we hem niet horen en blijven een beetje op de middellijn van het zwembad . Paul zegt:’ Als we die badmeester nou in de buurt zien komen dan zwemmen we snel de andere kant op. Laat hem maar lekker fluiten.
Paul, Joop en ik hebben die middag geen last meer gehad van die badmeester; we hebben heerlijk gezwommen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten