zaterdag 17 augustus 2019

ATLEET


  Het zou je maar overkomen, dat je zoon(21) met zijn vriendje drugs gaat zitten verhandelen op een groot popfestival in Hongarije. En dat terwijl je je zoon de gelegenheid hebt gegeven tot een van de topatleten van Nederland te laten uitgroeien. Ik denk dat ik gek zou worden. Er stond een interview met die ouders van die jongen in de Volkskrant en die konden het ook haast niet geloven dat hun zoon daarbij betrokken was. ‘Hij had er veel te weinig geld voor om al die drugs in te slaan..’ Die vader zei niet zo veel maar ging wel op pad naar Hongarije om zijn zoon en diens advocaat te spreken. Voor drugs dealen kan je daar wel levenslang krijgen voor verkoop van drugs kan je rekenen op 12 jaar. Dat is toch zonde van zo’n sportieve en ook intelligente jongen. Ik heb het idee dat hij er in is geluisd. Hij is dan misschien wel sportief en intelligent maar ook wel erg naïef. Want anders doe je zoiets toch niet…… vanuit een tentje met op dat tentje aangeplakt een prijslijst voor xtc, hash enz.
Zo op je eenentwintigste is je leven toch mooi verziekt dan?! Loop je daar in een Hongaarse gevangenis tussen de criminele ratten uit Budapest (Budapest is de hoofdstad van Hongarije). Daar word je ook niet beter van.  Die jongen zijn leven heeft natuurlijk bestaan uit trainen voor hardlopen en huiswerk maken voor school …..en dan moet hij zich nu staande zien te houden tussen het Hongaarse gevangenisgajes. Daar wordt hij echt niet beter van. Qua school zal hij achteruit gaan en qua conditie voor zijn sport zal hij achteruit gaan. Over een half jaar wordt zijn zaak pas behandeld …..een half jaar. Nou zijn ze in Nederland ook niet zo vlot Daar zit je ook eerst een half jaar in voor- arrest.
Maar stel je nou voor dat ie jonge knul het allemaal wel goed geweten heeft. Dat ie gewoon een lekker centje heeft willen bijverdienen Dat kan natuurlijk ook. De atletiek-top-atleetjes krijgen echt niet zoveel betaald als jeugdige topvoetballers. Dus: wie weet heeft hij gedacht ik wil ook wel eens een centje te besteden hebben. Ik kan het haast niet geloven maar het zou kunnen. Misschien had hij wel schulden in Oldenzaal (waar hij woonachtig is).Misschien had hij wel een scooter gekocht om op en neer naar Papendal te rijden en wist niemand daarvan behalve de verkoper en die had hem gezegd: ik wil wel voor 1 september het geld voor die scooter hebben,’ Ja dat kan toch? Of hij had in het geniep een relatie met een vrouw in Oldenzaal die het wel met hem wilde doen maar alleen tegen betaling van 25 euro per keer……..en zij wilde nu eindelijk wel een wat centen zien voor die zeker 100 wippen. Of hij was gewoon aan het sparen voor een loopcomputer waarop hij op de dagen Papendal gesloten was, thuis volop kon oefenen dan kon hij misschien opschuiven van de 7e naar de 1e plaats in de top van de hardloopjeugd van Nederland

Geen opmerkingen:

Een reactie posten