zaterdag 25 april 2015

GEUR

Het is wat benauwd in huis het ruikt een beetje muf. Overal gooi ik de ramen open. Ik dacht, dat m’n vrouw niet thuis was, dus ik loop pardoes haar kamer in om ook daar een raampje open te zetten. Ze ligt in haar bed met haar kruin naar mij toe. Ze heeft oordopjes van haar mp3-speler in. Meeneuriënd met het  muziekje dat ze op heeft, streelt ze met haar linkerhand haar buik en borsten. Ze heeft haar benen iets gespreid. De palm van haar rechterhand ligt op haar schaambeen en ik zie dat ze haar middelvinger vliegensvlug laat bewegen. Over haar clitoris natuurlijk. Ze heeft me niet zien of horen binnenkomen, anders zou ze ongetwijfeld gelijk gestopt zijn. Zachtjes loop ik, achteruit haar kamer weer uit en doe zachtjes de deur dicht. Ze had trouwens zelf haar raam al open gezet.
Ik zet een pot koffie. Nog steeds op een tamelijk ouderwetse manier:  in een koffiezetapparaat. Zo’n elektrisch ding, dat water verhit en stuwt naar een met gemalen koffie gevulde filter, waaruit dan koffie een glazen kan indruppelt. Een verwarmingselement, onder de glazen kan houdt de koffie warm.  
De koffie uit die moderne pads-apparaten vind ik niet je dat. Wat ik zeker niet begrijp is waarom die dingen zo’n teringherrie moeten maken.
Na dit geleuter is de koffie klaar. Mijn vrouw naar alle waarschijnlijkheid ook, hoewel ik haar niet gehoord heb. Hoe dan ook, ze komt vrolijk, bijna huppelend de woonkamer binnen. Ze geeft me een zoen op mijn kale hoofd en knijpt me zachtjes in mijn schouder. Haar hand ruikt nog naar die opwindende muskusachtige geur van haar natte kutje. Dat windt me zowaar nog op. Het gaat blijkbaar nooit over, terwijl mijn vrouw en ik ‘het’ toch al jaren niet meer doen.  

 ‘Hallo schat. Ben je al lang thuis?’ Ze luistert niet naar mijn antwoord en zegt in één moeite door: ‘Hé, ik ruik koffie! Heb je koffie gezet? Lekker. Zal ik voor jou ook een bakkie inschenken?’
‘Ja, lekker, zeg ik.’
‘Waar ben je geweest,’ vraagt ze.

‘Ik ben even naar ons volkstuintje geweest, schat,‘ zeg ik. De hogedrukspuit schoongemaakt. Ik heb ik de tuinmeubelen van zolder gehaald en op het terras gezet. Het is vandaag te druilerig om lekker in de tuin te werken.
Verder heb ik een doosje sigaartjes gekocht, een aansteker en de Volkskrant.’

Ze zet de koffie op de salontafel.
‘En jij? Heb jij je een beetje vermaakt vanochtend?’ vraag ik.
‘Beetje uitgeslapen en wat bloesjes en een paar overhemden van jou staan strijken.’

Ik besluit haar niets te zeggen over wat ik gezien (en geroken) had. Het is iets van haar en dat moet ook zo blijven. Genieten vàn zichzelf, met zichzelf.
Vreemd toch hoezeer  mijn vrouw en ik wat dat betreft verschillen. Ik zou me bijvoorbeeld absoluut niet kunnen aftrekken zonder fantasie, video of foto. Mijn vrouw heeft die poespas allemaal niet nodig: voor haar is zelfbevrediging puur lichamelijk genot.
‘Lekker bakkie, schat!’ zeggen we bijna in koor. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten