dinsdag 17 februari 2015

ALLERBELABBERDST

Thijs
De dierenarts heeft onze kater Thijs, die zijn koppie niet meer kan oprichten onderzocht. Wij dachten dat hij een tia had gehad. De dokter, die hem afgelopen maandag grondig onderzocht, constateerde: zijn hartje is onregelmatig en zwak, hij heeft ondergewicht en verhaart erg: grote plukken van zijn vacht vinden we door ons hele huis. Kortom zijn conditie is allerbelabberdst.
De dokter wil een bloedonderzoek laten doen om te weten te komen of de nieren van onze kater goed zijn, of hij suikerziekte heeft en of hij voldoende kalium in zijn lijf heeft. Kaliumgebrek kan er volgens haar de oorzaak van zijn dat Thijs zijn kop niet meer omhoog kan houden.
Vanmiddag rond half vijf belde de dokter met de uitslag van het bloed onderzoek: de nieren zijn goed, hij heeft geen suiker maar wel een groot gebrek aan kalium. We denken dat de dokter het goed gezien heeft, dat kaliumgebrek de oorzaak is van zijn slap hangende kopje. Ik heb internet nog es geraadpleegd daar staat een verhaal over de ziekte van Thijs, hypolalaemie met een foto precies zoals onze kater nu is. Voor wie het wil bekijken, hier is de link:
De dierenarts vertelt dat we bij haar kaliumpoeder (Tumil-K) kunnen kopen. Eén keer per dag moet er een half theelepeltje over Thijs zijn eten worden gestrooid; het is te hopen dat hij zijn eten dan nog wil opeten.
De dokter wil geen valse hoop wekken: Thijs is er überhaupt gewoon slecht aan toe; dat kaliumgebrek kan dan wel een beetje worden weggewerkt maar aan zijn zwakke hartje is weinig meer te doen.

Saskia
Saskia is een leuke, sportieve vrouw. Ze is lid van de atletiekvereniging PAC,  eigenlijk alleen maar voor het (recreatief)trainen van de vijftien kilometer. In een gemengde groep loopt ze, met zo’n 20 mannen en 10 vrouwen.
Ze werkt bij de Stichting Jeugdzorg in Schiedam; 32 uur per week als juridisch medewerker. Aan twee medewerkers geeft ze leiding.
Twee keer in de week loopt ze bij PAC door het Kralingse Bos. Als ze dat niet had dan zou ze al lang gestrest thuis zitten. Het lopen is echt een uitlaatklep en tegelijkertijd een oppepper van jewelste.
Toen ze begon met haar werk in Schiedam kon ze het gemakkelijk alleen aan. Nu doet ze in haar eentje het werk van twee. Er is gewoon geen geld voor uitbreiding.
Thuis gaat het allerbelabberdst. Haar man Peter werkt bij de politie. Grea en Hester, ze schelen een jaar, zitten op het vwo en gooien er met de pet naar; dat wordt blijven zitten dit jaar.
Door Peters onregelmatige diensten en Saskia’s bezigheden zien ze elkaar niet of nauwelijks. Of ze is aan het rennen bij PAC of ze ligt uitgeteld in bed als Peter thuis komt en bij haar in bed stapt.
Ze voelt wel dat Peter haar borsten, haar buik, haar billen streelt en zij voelt zijn opwinding ook wel maar ze doet alsof ze slaapt. Peter kan haar al jaren niet meer bekoren.
Niet dat ze helemaal geen behoefte heeft. Integendeel! Noem haar allesbehalve frigide. Wat haar ontbreekt is moed.

Saskia voelt onder het hardlopen, dat Eric, een leuke vent, belangstelling voor haar heeft. Ze durft er alleen niet op in te gaan.  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten