donderdag 4 april 2024

TRUTJE TEN NAPEL

 ‘Geen complimenten over mijn schilderwerk!’ zegt ze op ‘Op 1’afwijzend tegen trutje ten Napel. ’Het is een door God gegeven talent. Hij (met een grote H) heeft het in mijn vingers getoverd. Ik kan ermee doen wat ik wil. Net zoals Johan Cruijff àlles kon doen met zijn voeten. Kijk maar eens naar een documentaire over het Wereldkampioenschap Voetbal van 1974. De hele wereld verlangt nog steeds naar zo’n voortreffelijke voetbaldirigent’.



Het schilderij dat ik in 1970 van mijn toenmalige vriend Jos maakte, was inderdaad een ongeëvenaard kunstwerk. Hij was natuurlijk lang zo knap niet als ik hem toen schilderde. Natuurlijk niet. Maar ik was dan ook strontverliefd op hem en mijn vingers maakten hem zo mooi als ik maar wilde. Ook die hoed, die hij van mij had gejat, de lul, gaf hem nog een extra zetje schoonheid.


Ik zit verveeld te kijken naar het altijd slappe gelul op ’Op 1’. Mijn ex praat met dat interessant doenerige trutje van ‘ten Napel’. Altijd steekt ze dat piepkleine stukje tong uit haar mond als ze een een stout of gemeen vraagje gaat stellen. ‘Heeft u inderdaad een relatie gehad met Willeke Alberti?’ Brrrr.


Haar vader, Evert ten Napel, zat vroeger bij Studio Sport. Vreselijke Klootzak! Op een gegeven moment zette ik het geluid van Evert altijd uit. Heel voorspelbaar wat hij deed. Net als zijn dochter trouwens. Ik weet alleen niet of hij óók zo’n stiekem klein stukje tong uit zijn gore bek liet hangen wanneer hij beweerde dat die spits van … Sparta, zeker had moeten scoren.

Wat ik 100 % procent zeker weet is dat die Evert zelf er geen ene reet van kon … van foebele. Zelfs een deuk in een pakkie boter schieten lukte hem niet.


Sorry, maar ik ken de onuitsprekelijke namen van die allochtone presentatrices van ‘Op 1’ niet uit mijn hoofd. Ik heb trouwens wel wat belangrijkers te doen dan die tongbrekers in mijn hoofd te prenten. Zij kwamen trutje ten Napel condoleren met de dood van Evert. Twee magistrale voetballers hadden ze bij ‘Op 1’ uitgenodigd voor die condoleance maar die weigerden te komen. Dat was Evert ook niet waard. Want hij is nooit bij machte geweest voetbaltalent op waarde te schatten.

Dat hij het foebele voor eeuwig met rust moge laten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten