maandag 2 december 2019

TANDARTS


Om zeven uur moet ik morgen mijn bed al uit. Ik moet namelijk om tien over negen bij de tandarts zijn.
 ‘Kan je dan geen afspraak maken later op de dag?’ vroeg mijn vriendin.
 ‘Neen’ zei ik want ik wou zo snel mogelijk een afspraak omdat ik behoorlijk wat last had. Zonder dat ik er helemaal erg in had gehad , had ik een stukje van mijn kies in mijn linker onderkaak stukgebeten. Ik had niks gevoeld  alleen proefde ik de laffe smaak van bloed vermengt met speeksel en toen ik die smurrie kwijt wou  (ik spuugde een klodder in de wasbak) zag ik dat die klodder  knalrood was……..en het bloed bleef maar vloeien…….ook onder het eten. Zelfs onder het reinigen van mijn tanden had ik er nog last van. Met tandenstokers en borsteltjes reinig ik voor het naar bed gaan mijn tanden…… met die tandenstokers en borsteltjes haal ik het vuil tussenmijn tanden en kiezen weg en verder poets ik natuurlijk gewoon mijn tanden. Maar ik kan met die tandenstokers en borsteltjes niet eens  door dat pas ontstane gat komen, dat deed gewoon te veel pijn terwijl ik zeker wist dat er voedselresten in zaten. Er had zich wat gehakt in dat gat verzameld en ik kreeg het er niet uit.
Gelukkig heb ik wel (met al mijn slaapmiddelen) redelijk geslapen ….maar de andere ochtend voelde ik het gehakt alweer zitten en de eerste volkoren beschuit liet gelijk al een graankorrel bij dat gehakt achter en weer had ik een mond vol bloed. Gelukkig slaagde ik er in met een hete kop thee de gehakt en de graankorrel uit het kiesgat weg te spoelen. Bloeden deed het natuurlijk nog volop.
Het eerste wat ik die ochtend deed was mijn tandarts bellen. Het was 26 november…. kwart over negen. Ik kreeg de assistente aan de lijn en die zei dat ik om half elf kon komen. ’Hoera’, dacht ik ‘maar neen’ dacht ik toen, want om half elf had ik een afspraak met de slaapdokter en het was te laat om die af te zeggen. ‘Tsja’, zei toen de tandartsassistente, dan kan het pas 3 december…om tien over negen en ik had het nog wel zo erg mogelijk aan haar voorgesteld hoe het met mij gesteld was…..ze begreep ook wel dat ik niet voor een niemendalletje belde, daarom stelde ze voor dat ze mij zou terug bellen als er een patiĆ«nt zou uitvallen. Dat leek me niet zo’n goed idee, wel vriendelijk bedoeld, maar daar zou toch niks van komen . Awel, ze heeft het drie keer geprobeerd om me te bellen en alle drie de keren heb ik de telefoon niet gehoord.
Nu is het toch3 december tien over negen geworden  en inmiddels is het bloeden opgehouden en kan ik het kiesgat zonder pijn  schoonmaken met de tandenstokers en borsteltjes en dat is wel nodig ook want de het kiesgat vult zich gretig met alle mogelijke etenswaren van kaas tot hagelslag van speklap tot kaas. Ik ben benieuwd wat de tandarts met die kies gaat doen:  Vullen? Verwijderen? Misschien doet hij wel helemaal niks nu het bloeden gestelpt is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten