Ik heb, met mijn vriendin, in een gezellig en modern
sfeervol restaurantje gegeten. In
oktober jl was al een flyer in mijn brievenbus gestopt met de aankondiging van
een kerstbrunch à 17,50 euro en een drie gangen kerstdiner voor 37,50 euro;
alles natuurlijk per persoon. Ik had toen in oktober gelijk gebeld naar dat restaurant
en er was, logisch eigenlijk , nog plaats voor het kerstdiner. Ik zei gelijk
dat ik graag aan het raam wou zitten en dat was ook geen probleem, volgens de
aardige en vriendelijk klinkende dame die ik aan de telefoon had. Toen we de
avond van de tweede kerstdag het restaurant binnenliepen verbaasde het ons dat
het nog niet dampend vol was. Het was slechts voor de helft bezet. We werden
naar ons tafeltje gebracht en ondertussen wees de serveerster ons op een gemeen
opstapje dat we goed in de gaten moesten houden want hierover vallen veel mensen. Ze hadden een mooi
plaatsje aan het raam gereserveerd. We hadden uitzicht op met kerstlichtjes
versierde bomen….heel feestelijk. Al vrij snel, zoals gewoonlijk overigens,
kwam een serveerster vragen of wij wat
wilden drinken en zo ja wat. Mijn vriendin had iets nieuws ontdekt: een voor
haar nieuwe tonic; ze dronk al jaren Royal Crown tonic maar deze tonic viel in
het niet bij de door haar ontdekte Finley tonic. Die tonic had ze onlangs op
een uitje van haar klaverjasclub gedronken in een of andere gelegenheid. Ze
wilde het gelijk gaan kopen zo lekker vond ze het maar noch in supermarkten,
noch in slijterijen was het te koop. Ze deed navraag bij de handelaar en daar
hoorde ze dat die Finley-tonic voorlopig alleen geleverd werd aan de horeca.
Mijn vriendin kon hier dus een Finley bestellen en krijgen. Ik had ’s middags al
een Trappistje gedrongen thuis dus ik dacht laten we nu maar eens wat anders
doen: een rood (Cabernet) wijntje. De bestelling werd zo snel geleverd, het
leek wel of er iemand achter de bar kon horen wat wij bestelden, want de
serveerster liep weg en gelijk stond een jongeman klaar met onze bestelling. Het leek welhaast een
goocheltruc.
We hadden ons drinken nog niet voor de helft op of er werd
een Voorgerecht proeverij voor ons neer gezet. Ons eten zou bestaan uit
een Voorgerecht proeverij, en Hoofdgerecht proeverij en een Nagerecht
proeverij.
Elke proeverij bestond uit drie goed gevulde bordjes die in
een drietrapsrekje opgestapeld geserveerd werden.
DE voorgerecht proeverij bestond uit:
Capuccino van pompoensoep me geroosterde pompoenpitten
Springrol van wilde zalm, kruidensla en mint crème.
Carpaccio van ossenhaas
met Parmazaanse kaas, gedroogde Parmaham. Rucola en aceto-balsamico dressing.
De hoofdgerecht proeverij bestond uit:
Speenvarken gegaard in spek met pastinaak en rode bietenjus.
Geroosterde rode mul met romige risotto, pancetta, groene
asperges en prei olie
Avocado burger met rode kool salade en crisp onion rings met
truffelmayonaise.
Toen gebeurde er in het restaurant iets ernstigs. De vrouw,
die met haar man, achter ons zat te eten moest kennelijk naar het toilet maar
vergat de waarschuwing die iedere gast kreeg over het gevaarlijke opstapje dat
voor die vrouw een gevaarlijk afstapje geworden was. Ze viel op haar knie en
haar hoofd met bril en kwam tegen een stoel aan .Ze moest er van huilen en
trilde over haar hele lijf. Ze moest een tijdje blijven zitten op de grond en
iemand van de andere gasten sprak met haar om haar op haar gemak te stellen.
Gelukkig lukte dat en zonder zichtbare verwondingen kon ze naar de wc gaan en
daarna aan de nagerecht proeverij beginnen.
Ook voor ons was het de tijd van de nagerecht proeverij;
die bestond uit:.
Chocolademousse met frambozen, macarons, citrus slagroom,
chocolade koek en parfait.
We waren heel tevreden met
dit eten, het was niet te copieus en ook niet te karig. Voldaan, opgewekt
en tevreden wandelden we met een fris windje mee op huis aan.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten