zaterdag 28 december 2019

PROEVERIJ


Ik heb, met mijn vriendin, in een gezellig en modern sfeervol restaurantje  gegeten. In oktober jl was al een flyer in mijn brievenbus gestopt met de aankondiging van een kerstbrunch à 17,50 euro en een drie gangen kerstdiner voor 37,50 euro; alles natuurlijk per persoon. Ik had toen in oktober gelijk gebeld naar dat restaurant en er was, logisch eigenlijk , nog plaats voor het kerstdiner. Ik zei gelijk dat ik graag aan het raam wou zitten en dat was ook geen probleem, volgens de aardige en vriendelijk klinkende dame die ik aan de telefoon had. Toen we de avond van de tweede kerstdag het restaurant binnenliepen verbaasde het ons dat het nog niet dampend vol was. Het was slechts voor de helft bezet. We werden naar ons tafeltje gebracht en ondertussen wees de serveerster ons op een gemeen opstapje dat we goed in de gaten moesten houden want hierover  vallen veel mensen. Ze hadden een mooi plaatsje aan het raam gereserveerd. We hadden uitzicht op met kerstlichtjes versierde bomen….heel feestelijk. Al vrij snel, zoals gewoonlijk overigens, kwam een serveerster vragen of wij  wat wilden drinken en zo ja wat. Mijn vriendin had iets nieuws ontdekt: een voor haar nieuwe tonic; ze dronk al jaren Royal Crown tonic maar deze tonic viel in het niet bij de door haar ontdekte Finley tonic. Die tonic had ze onlangs op een uitje van haar klaverjasclub gedronken in een of andere gelegenheid. Ze wilde het gelijk gaan kopen zo lekker vond ze het maar noch in supermarkten, noch in slijterijen was het te koop. Ze deed navraag bij de handelaar en daar hoorde ze dat die Finley-tonic voorlopig alleen geleverd werd aan de horeca. Mijn vriendin kon hier dus een Finley bestellen en krijgen. Ik had ’s middags al een Trappistje gedrongen thuis dus ik dacht laten we nu maar eens wat anders doen: een rood (Cabernet) wijntje. De bestelling werd zo snel geleverd, het leek wel of er iemand achter de bar kon horen wat wij bestelden, want de serveerster liep weg en gelijk stond een jongeman klaar met onze  bestelling. Het leek welhaast een goocheltruc.
We hadden ons drinken nog niet voor de helft op of er werd een Voorgerecht proeverij voor ons neer gezet. Ons eten zou bestaan uit een Voorgerecht proeverij, en Hoofdgerecht proeverij en een Nagerecht proeverij.
Elke proeverij bestond uit drie goed gevulde bordjes die in een drietrapsrekje opgestapeld geserveerd werden.
DE voorgerecht proeverij bestond uit:
Capuccino van pompoensoep me geroosterde pompoenpitten
Springrol van wilde zalm, kruidensla en mint crème.
 Carpaccio van ossenhaas met Parmazaanse kaas, gedroogde Parmaham. Rucola en aceto-balsamico dressing.

De hoofdgerecht proeverij bestond uit:
Speenvarken gegaard in spek met pastinaak en rode bietenjus.
Geroosterde rode mul met romige risotto, pancetta, groene asperges en prei olie
Avocado burger met rode kool salade en crisp onion rings met truffelmayonaise.

Toen gebeurde er in het restaurant iets ernstigs. De vrouw, die met haar man, achter ons zat te eten moest kennelijk naar het toilet maar vergat de waarschuwing die iedere gast kreeg over het gevaarlijke opstapje dat voor die vrouw een gevaarlijk afstapje geworden was. Ze viel op haar knie en haar hoofd met bril en kwam tegen een stoel aan .Ze moest er van huilen en trilde over haar hele lijf. Ze moest een tijdje blijven zitten op de grond en iemand van de andere gasten sprak met haar om haar op haar gemak te stellen. Gelukkig lukte dat en zonder zichtbare verwondingen kon ze naar de wc gaan en daarna aan de nagerecht proeverij beginnen.
Ook voor ons was het de tijd van de nagerecht proeverij; die bestond uit:.
Chocolademousse met frambozen, macarons, citrus slagroom, chocolade koek en parfait.
We waren heel tevreden met  dit eten, het was niet te copieus en ook niet te karig. Voldaan, opgewekt en tevreden wandelden we met een fris windje mee op huis aan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten