maandag 9 december 2019

SOEPJE


Ik heb besloten om voor de eerste Kerstdag Californische pompoensoep te maken voor mijn vriendin en mij. Het is niet de eerste keer dat ik het maak maar het is alweer zo’n tijd geleden…..ik geloof bijna twee jaar. Nu weet ik nog wel enkele ingrediënten maar niet alle dus ik zal op zoek moeten naar het recept. Ik weet dat ik het recept heb dus ik ga niet zoeken op internet. Ik weet dat ik het heb alleen…. Waar, weet ik niet precies meer. Ik zal maar het eerst bij de verzameling recepten gaan zoeken. Het ligt het meest voor de hand dat het recept daar ligt.
En inderdaad het lag bij de verzameling recepten. Het is alleen een recept voor 4 personen en we zullen maar met z’n tweeën er van eten. Het is niet zo’n bewerkelijk soepje: de voor bereidingstijd is een half uurtje; de bereidingstijd is een uur. Let op ik ga hierna de ingrediënten opschrijven voor een soep voor 2 personen!! Das als je hem ook wil maken blijf dan goed bij de les want als je de soep voor 4 personen wil maken dan moeten dus alle ingrediënten met 2 vermenigvuldigd worden. Nou daar gatie dan
DIT HEB JE NODIG:
peper en zout
1 pond pompoen
1 halve ui
1 teentje knoflook
Een half bosje lente-ui
1 halve rode spaanse peper
1 halve eetlepel olie
40 gram blokjes ontbijtspek
150 ram mager varkensvlees in stukjes
1 liter kippenbouillon van tabletten
75 gram spaghetti
Een kwart liter slagroom
Een halve eetlepel fijngenipte bieslook

ZORG VOOR EEN GROTE PAN



HET BEREIDEN
Maak de groenten schoon, verwijder de schil van de pompoen en snijd het vruchtvlees in stukken, snipper de ui en de knoflook, snijd de lente-ui  en het pepertje in smalle ringetjes.
Verhit de olie in een pan en bak de spekblokjes zachtjes uit in circa 5 minuten. Voeg de stukjes varkensvlees toe en bak ze rondom bruin op een hoog vuur. Voeg de uitjes en knoflooksnippers en de peperringetjes toe en bak ze zachtjes ca. drie minuten mee.
Voeg de bouillon en de stukken pompoen toe, breng de vloeistof aan de kook en laat de pompoen en het vlees zachtjes gaar worden in ca. 45 minuten.
Voeg de laatste 10 minuten de spaghetti toe aan de soep en kook de past beetgaar.
Breng de soep op smaak met zout en peper en roer de slagroom en de ringetjes lente-ui erdoor. Strooi de bieslook over de soep.

BRONVERMELDING
Ooit ergens gelezen maar bron vergeten

Geen opmerkingen:

Een reactie posten