vrijdag 25 september 2015

CONCENTRATIE

Zolang ik bezig ben met een stukje als dit, wat ik nu aan het schrijven ben dus, heb ik er geen last van maar als ik er mee klaar ben, dan slaat het kwaad steeds weer toe: concentratieproblemen. Ik heb er merkwaardig veel last van de laatste tijd. Het zal wel te maken hebben met mijn medicijnen. Haldol, lithium en temesta beïnvloeden allemaal de rijvaardigheid: dan zullen ze ook wel mijn normale gedrag buiten de auto of wat voor vervoermiddel dan ook beïnvloeden.

Ik zit achter mijn pc en merk ‘Hé, ik heb dorst’ en besluit: ‘Kom, ik ga melk drinken’. Ik sta op en loop in de richting van de keuken, waar de koelkast staat, met de melk er in. Halverwege de pc en de koelkast denk ik ineens: ’hé, wat ben ik nou eigenlijk aan het doen?’ Ik zie en weet dan wel dat ik in de richting van de keuken loop maar ik heb geen idee meer waarom ik dat doe. Voor de zekerheid loop ik nog wel door en ik kijk even rond in de keuken. Het gaat me niet dagen wat ik daar kom doen. Dan maar weer terug naar mijn pc. Ik ga zitten achter mijn pc en ga weer aan het werk. Binnen enkele seconden merk ik toch weer dat ik dorst heb …en nu vergeet ik het niet meer: ik sta op vanachter mijn pc en ik ga recht op mijn doel af: de melk in de koelkast.

Een ander voorbeeld.
Het is al laat. Ik heb de samenvattingen bekeken van de bekervoetbalwedstrijden. Het is tijd voor tanden poetsen, zalfjes op mijn hoofd smeren, pillen slikken, pyjama aan doen, een stukje lezen en naar bed gaan.
Het gaat gelijk al fout want in plaats van naar de badkamer, loop ik naar de meterkast, die precies één deur verder is. Dit is trouwens een foutje dat ik al tientalle keren gemaakt heb. Steeds weer stap ik die verdomde meterkast in. Maar nu ben ik binnen in de badkamer. Tanden poetsen met de elektrische tandenborstel. Ik til de borstel uit het opladertje en pak de tube om de tandpasta op het borsteltje te spuiten. Blijkt dat ik niet de tube tandpasta maar de tube moddervette crème heb gepakt, die ik op mijn geïrriteerde voorhoofd moet smeren. Net voordat ik de crème op het borsteltje spuit kom ik er achter en verwissel snel de zalf voor de tandpasta.

Vanmiddag ging ik boodschappen doen; op vrijdag is hier altijd markt. Ik parkeer mijn  fiets zo dicht mogelijk bij de markt. Ik koop wat groenten, fruit en olijven. Het is hier allemaal behoorlijk duur voor een markt. Ik koop ook nog twee bossen gladiolen en een bosje fresia’s. Dat geeft mijn huis weer een beetje meer kleur en sfeer. Dan heb ik wat ik hebben wil en ga weer op huis aan. Als ik bijna bij de portiekingang van mijn flat ben realiseer ik me dat ik mijn fiets bij de markt heb  laten staan. Tsja, nu ik hier toch al ben breng ik de boodschappen maar naar boven en ruim ze op. Daarna ga ik mijn fiets wel halen. Zoiets als dit is me gelukkig nog niet zo vaak overkomen.


Misschien zijn het wel helemaal geen concentratieproblemen maar is het gewoon dementie … of misschien wel alle drie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten