donderdag 12 september 2019

Rente


Hoe zal dat gaan met die negatieve rente op je spaargeld. Nu heb ik dus al geen rente en als straks besloten wordt dat er 3 procent negatieve rente geheven wordt gaat er van mijn spaarrekening 3% van 10.000 euro,  per jaar driehonderd euro af en dan reken ik nog maar 3 %. Misschien wordt het wel 5 of 10 %…..de machtigen in deze zaken zijn nergens te beroerd voor als ze er zelf maar niet de dupe van worden. Ik gun het die huizenbezitters van harte hoor maar die kunnen straks geld toe krijgen als ze een hypotheekschuld nemen maar het is toch te gek voor woorden. Mijn hele denksysteem wordt in de war gegooid . Ik ben nu bijna 70 en ik heb het al die tijd andersom meegemaakt. En het gekke is dat ik er helemaal niets van begrijp….waarom het nodig is Er worden weliswaar vele artikelen over geschreven in vele kranten, die ik natuurlijk niet allemaal lees, maar wel een paar, maar de schrijvers kunnen me niet duidelijk maken hoe dat nou allemaal komt. Ik maak me er ook wel zorgen over dat ik straks misschien mijn lasten niet meer kan betalen. Dat is toch helemaal niet zo onmogelijk.
 Er wordt maar gedaan met je geld en wat als ze zo doorgaan met afpriegelen van dat kleine beetje pensioen. Dan eindig je misschien ook nog wel in de goot. Nu kan ik mijn huishuur nog wel betalen maar kan ik dat straks nog wel?? Want niet alleen de rente gaat alsmaar omlaag ook de pensioenen daar blijft niks meer van over. Hoe denken de hoge heren dat ik straks mijn huishuur nog moet kunnen betalen. Volgens mij is dat helemaal niet meer mogelijk.
Ook de boodschappen worden nu al huizenhoog hoger qua prijs. Ik ga altijd bij de Jumbo, die is het dichtstbij, verder wil ik niet lopen voor boodschappen, maar vergeleken bij vorig jaar om deze tijd waren de boodschappen 25% goedkoper dan vergeleken met deze tijd. En dan heb ik het alleen nog maar over de boodschappen.
De kleding is eerlijk gezegd niet zoveel duurder geworden, Ik koop mijn kleren altijd  bij Bristol en dat is een goedkope zaak, die nooit geen gekke prijsdingen zal uithalen, vandaar dat ik er ook altijd graag kom. Naast de Bristol houd je dan alleen de markt nog over.
De markt is altijd al stukken goedkoper dan de andere winkels maar het zal mijn benieuwen wat die marktkooplui gaan doen als de pensioenen nog verder omlaag gaan en de rente nog verder zakt. Het zal mij benieuwen of ze aan hun gematigde prijzen zullen vasthouden of dat  ze ook de hoogte in zullen gaan maar dat kan ik me haast niet voorstellen want als marktkooplui moet je het hebben van de almlastige mensen. Das als ze slim zijn en dat zijn marktkooplieden toch wel dikwijls dan gooien ze de prijzen juist flink  omlaag, als de pensioenen en de marktrente baar beneden gaan …………en het gekke is dan verdienen die lui er nog meer aan ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten