zaterdag 5 oktober 2019

METRO


Het is al weer een paar weken zo ver dat de Rotterdamse Metro, Hoek van Holland Haven als nieuw station erbij heeft gekregen. Nog twee jaartjes wachten en de Metro rijdt helemaal naar Hoek van Holland Strand. Er wordt daarvoor een gloednieuw station gebouwd.  Dan kunnen we vanuit Capelle Ommoord , Alexanderpolder, Nesselande in een ruk naar het Strand daar tuffen.
Ik ben van plan om vóór 2022 ook al vast een keertje te gaan  naar de zee.. Ik stel me dan zo voor om te gaan lopen van Hoek van Holland Haven naar Hoek van Holland Strand.  Het moet dan wel een beetje lekker weer zijn. Want als het een beetje slecht weer is kan het daar behoorlijk spoken en dan bedoel ik: wild regenen, knalhard waaien en dan heb ik het nog niet eens over vriezen en sneeuwen. Misschien komt het er in de  maand oktober nog wel van. Het is de laatste jaren in oktober best lekker weer geweest zo af en toe….dan kon het nog wel eens rond de twintig graden zijn en dan was het heerlijk buiten toeven. 
Ik stap dan op bij de halte Prinsenlaan in Prinsenland en denk dat ik dan binnen een uurtje in Hoek van Holland Haven ben. Dan is het nog een half uurtje lopen naar het strand en dan kunnen we vanaf de duinen de zee zien golven. Het zal wel veel drukker zijn dan normaal nu het strand bereikbaar is met de metro.  Zullen er werkelijk minder mensen met de auto gaan? Want dat was altijd op de route van Rotterdam naar de zee altijd zo ellendig, die urenlange files. Al die mensen zullen nu toch wel met de metro gaan. Of vergis ik me daar in. Zijn de mensen te verknocht aan hun auto? Ik zelf heb natuurlijk geen auto. Dus sta  ik niet voor die keuze.  Mijn vriendin en ik  lopen als het in oktober mooi weer is met onze blote voeten over het warme zand (want het zonnetje schijnt immers lekker). We lopen tot aan de branding en  ik rol mijn broek een stukje op en samen waden we door het koude water, maar dat is nu niet zo erg want dadelijk, als we weer op het zand lopen, worden onze voeten vanzelf weer warm. We lopen niet zo  veel door het water; misschien 150 meter dan lopen we het strand weer op en halverwege de branding en de duinen gaan we op het strand zitten om onze meegebrachte koeken op te peuzelen. Maar eerst vegen we het zand van onze voeten. Dat kan makkelijk want onze voeten zijn al heel snel opgedroogd.
‘Er is geen wolkje aan de lucht’, zegt mijn vriendin, ze ziet wel heel veel meeuwen en verder op zee grote boten varen die in de richting van de Rotterdamse haven opstomen. We hebben ons de koek laten smaken en het wordt zo langzamerhand tijd om op huis aan te geen. We weten niet precies hoe laat de metro gaat bij Hoek van Holland Haven maar we vermoeden dat ie eens in het half uur rijdt.
Het was best leuk om dit eens mee te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten