dinsdag 22 oktober 2019

KETEL


Ik moest vandaag vroeg op: 7 uur ging de wekker want tussen 8 en 12 uur zou  er iemand van Mampaey komen kijken naar de warmwaterketel. Mijn vriendin hebben de laatste weken namelijk herhaaldelijk onder een ijskoud geworden douche vandaan moeten springen. Dat kan toch niet de bedoeling zijn.  Om kwart over tien  belde de man aan. Hij ging gelijk kijken of er wel drie radiatoren aanstonden want dat was het minimum dat aan moest staan volgens hem. En gelukkig had ik ze allemaal aan…..ik heb ze trouwens altijd allemaal aan. Vluchtig en naar ik hoop secuur controleerde hij de cijfers op de ketel en die bleken allemaal te kloppen. Volgens hem lag het verdwijnen van het warme water  aan de douchekop. Kalkafzetting op de gaatjes in die douche veroorzaakten stagnatie in de doorvoer van het water. Ontkalken was dus het devies. Ik had nog wat ontkalkingsmiddel staan dus ik kon daar straks als die man weg was gelijk  beginnen met ontkalken. Maar eerst moest er nog een filtertje verwijderd worden, dat filtertje zat aan het einde van de doucheslang heel dichtbij de douchekop. 
‘Dat filtertje zal ik wel even weghalen, dat hoef ik eigenlijk niet te doen, maar voor deze keer zal ik het wel even doen.’’ Nou dat is toch aardig van die man om dat zomaar te doen terwijl hij dat eigenlijk niet hoeft te doen. Volgens hem moest met het verwijderen van het filtertje en het ontkalken de ellende met het verspringen van het warme water naar het koude water wel gedaan zijn.  Ik liet de douchekop de hele dag verder ontkalken en daarna zou ik even controleren of het water niet meer van warm naar koud versprong. Ik bedacht me toen gelijk al dat dat nog helemaal niks zou zeggen want mijn vriendin en ik hadden  1 op de 10 keer last met douchen gehad. Als we nou een maand zonder ellende kunnen douchen dan kunnen we zeggen dat het werk (filtertje) en advies (ontkalken)van die man succes heeft gehad.
Terwijl de doucheknop ontkalkte had ik nog een ander klusje te doen. Ik moest op kennismakingsgesprek bij een stichting waar ik misschien vrijwilligerswerk voor zou gaan doen. Ze zochten daar een maatje voor mensen die uit SyriĆ« naar Nederland gevlucht waren, waarschijnlijk niet voor allemaal want dat zou een beetje te veel van het goede worden.  Ik had de vrijwilligersvraag gevonden in de website van ‘Rotterdam voor de Rotterdammers’ een goede site met veel vraag en aanbod. Ik moest voor het kennismakingsgesprek op de Schiekade zijn.  Nou weet ik nooit wat de Schieweg of de Schiekade is dus heb ik dat maar opgezocht op Google Maps. Ook had ik geen idee hoe lang ik erover zou doen om van mijn huis in Prinsenland op de Schiekade 101 te komen. Ik dacht: daar doe ik een uur over maar het bleek een half uur te zijn. In het kennismakingsgesprek hoorde ik o.a. dat de stichting Stichting Nieuw Thuis Rotterdam heette en dat die alleen voor SyriĆ«rs in Rotterdam werkte.  De stichting wordt rijkelijk gesponsord door een miljardairsfamilie uit Rotterdam.
Ik ga daar denk ik 1 december beginnen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten