zaterdag 19 oktober 2019

HERFST 2018


Het is vandaag  gedeeltelijk een zonnige dag. De wind maakt de dag een beetje fris. Ook af en toe het wolkje voor de zon draagt daar zijn steentje aan bij. Vergeleken bij vorig jaar is het weer eens een echte herfst. Want wat was het vorig jaar een zomerse herfst….. en het jaar daarvoor ook. De twee jaren hieraan voorafgaand hebben we nog in het Kralingse Bos zitten barbecueën halverwege oktober. En niet alleen wij, met ons vele andere Rotterdammers of waar ze ook  vandaan kwamen.
Om te zwemmen, wat je normaal gesproken ook lekker kan doen in de Kralingse Plas, was het destijds helaas niet ’s zomers genoeg. Badmintonnen en voetballen waren de meest gespeelde sporten in die super-lekkere herfsten. Oh, wat hadden de mensen van groot tot klein een pret met dat sporten en barbecueën.  Toch werd er niet alleen gesport en gegeten er werd ook volop gewandeld op de vele wandelpaden die het Kralingse Bos rijk is.
Ook de dieren hadden het volop naar hun zin. Met name de vogels gaven daar blijk van :meeuwen en spreeuwen, ganzen en eenden, reigers en ooievaars, giraffen en krokodillen, mini-olifantjes en grote pony’s, slingerapen, konijnen en kippen, een koe en een reuzenvarken, allemaal waren zij in opperbeste stemming en gedroegen zich daar ook naar.
Het was die vorige tweejaren een waar feest voor mens en dier. Er werden vaartochtjes georganiseerd over de volle breedte van de Plas voor mensen en dieren steeds in totaal 10 stuks……. En het kostte helemaal niets. Als de boot aan de overkant was moest iedereen uitstappen en op eigen gelegenheid weer teruglopen of - vliegen, hetgeen iedereen wel een grappig idee vond. De belangstelling voor de vaartochtjes was overweldigend. En je zou verwachten dat het met bijvoorbeeld een krokodil aan boord haast wel fout zou moeten gaan met al die lekkere hapjes in zijn nabije omgeving. Maar nee, de krokodil had waarschijnlijk voorgenomen  zich in te houden want met name die overtocht werd als een van de meest vrolijke beschouwd. Problematisch bleek het wel een goede vaartocht te organiseren voor de mini-olifant. Ze bleek gewoon te zwaar te zijn voor het simpele bootje dat in gebruik was voor de overtocht. Bovendien richtte het olifantje onbedoeld nogal wat ellende aan door een kip, een konijn en een haas te pletten. Het was een grote teleurstelling voor eigenaren van het mini-olifantje te horen dat hun nogal groot uitgevallen huisdier niet mee kon doen aan de overtocht. De laatste overtocht was eigenlijk enigszins ridicuul. In de boot zagen we zitten, de meeuwen, de spreeuwen, de reigers, de ganzen, de eenden, de ooievaars, allemaal gevederde vrienden keurig netjes op een rij. Het koddige was dat ze geen van allen over de rand van scheepje konden kijken. Ze moesten het doen met het uitzicht naar het wolkendek en de zon. Enkele meeuwen hadden duidelijk geen trek in dit zitten niksen en vlogen op om zoveel eerder aan de overkant aan te komen als het bootje. De spreeuwen, ooievaars en de reigers hadden het duidelijk wel naar hun zin om eens gevaren te worden op deze heerlijk herfstdag in 2018  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten