woensdag 5 september 2012

Andere pillen


In vier weken tijd ben ik 10% zwaarder geworden. Verandering van medicijn doet blijkbaar eten. Een maand terug was ik 75, nu ruim 82 kilo. Dat gaat hard. Als het zo door gaat ben ik voor dat het 2013 is, de 100 gepasseerd.
Als  volwassen roker woog ik constant 75 en nadat ik gestopt was met roken gaf de weegschaal binnen twee weken 85 kilo aan. Dat is het jaren gebleven tot ik op het manische af actief werd: binnen een maand was ik weer 75. Roken heb ik nooit meer gedaan. 
Ik kan me er maar moeilijk een voorstelling van maken hoe ik er als 100-kiloman uit zal zien. Een dikke kop, onderkin(nen), hangwangen, een kleine maat tietjes (nog net geen behaatje nodig), een dikke nek (dat zal even wennen zijn) en een stevige uitpuilbuik. Ik zal eens aan mijn vrouw vragen of ze me kan en wil tekenen als 100 + man. Misschien stop ik dan wel gelijk met vreten!?

Ik vind het een rare gewaarwording hoor. Sinds ik nieuwe medicijnen slik tegen obstipatie (ik had me toch vreselijk de stop!) zwicht ik voor alles wat me lekker lijkt. Chocolade is wel de top: ik overeet me er aan en drink er volop van. Vooral die chocolade snoep met het hoogste chocolade gehalte (80% …..heerlijk …….. ik ga nu gelijk even een stuk pakken (89%!!)…..erg hoor, ik schrijf er alleen maar over en moet al gelijk weer een stuk in mijn mond proppen. Heerlijk. Maar ook koek, vooral ontbijtkoek met dik roomboter en gember, stroopwafels ook….. stroopwafels vooràl; ik neem er altijd twee, nou, vooruit soms ook wel eens drie tegelijk; eerlijk is eerlijk, die laat ik eerst even warm worden op een beker hete chocolademelk…..een hap, die dan smelt op mijn tong. Zalig!

Gewone snoepjes zoals toffees, zuurtjes, tictac, tumtummetjes, pepermuntjes, turks fruit, rangetjes, zuurballen, polka brokken, noga, haagse hopjes, droppies, chriotjes, roomknotsen, spekkies enzo, die neem ik nòg niet zo veel. Ook geen zoutjes trouwens. Eet ook nooit meer hartig als broodbeleg maar des te meer strooi of smeer ik snoep op mijn boterhammetjes: een driedubbeldikke laag roomboter en dan strooi ik er een zo mogelijk nog dikkere laag super-de-luxe pure hagelslag bovenop. Geweldig. Pindakaas, wat ik normaal op 5 boterhammen smeerde doe ik nu op één…. Zo’n gewoon potje aardbeien jam stond zeker drie maanden in de kast te wachten alvorens het geheel leeg de glasbak in gemieterd werd. Nu gaan er vier van die jampotjes per week doorheen. Ik kan er niks aan doen. Als ik iets lekkers zie moet ik het dus eten en niet zo maar een klein beetje, neen, neen, neen: héél veel daarvan achter mekaar.
Dat geklootzak met magere, halfvolle en volle melk, yoghurt, vla en ga zo maar door…….ik ben het zo zat! Ik gebruik alleen maar vol (soms weet ik niet eens hoe vol….al is het borde(n)-vol…….. maak mij wat uit!) en genieten dat ik er van doe. Neem nou ijs; ik loop me toch een ijsschade in te halen; ik heb zeker tien jaar lang geen ijssie gegeten en nu: als ik langs een ijswinkel loop en zie daarvoor zo’n reuze softijs-reklame staan dan moet ik daar een oublie-hoorn met heel veel ijs scoren. Koop altijd de grootste en vraag dan steevast aan  de verkoopster of ze d’r  nog een toefje bovenop wil doen voor mij. Doen ze meestal niet hoor (‘rot op, hé’). Maar ik blijf het gewoon vragen.

Mijn hele leven lang vond ik niks lekkerder dan het eten van puur aardbeien, heerlijk puur natuur en ongezoet. Nu spuit ik er toch een hoeveelheid slagroom overheen…..ik leg de aardbeien naast elkaar op een grootbord en spuit een bus slagroom leeg daaroverheen; veel en  .....vurrukkeluk! Ken ik elke lekkerbek aanbevelen………voor mij de ontdekking van de 21e eeuw. Alsof er drie engeltjes tegelijk over mijn tong aan het koppetje-duikelen zijn. Aardbeien………………….de gehele oogst van mijn volkstuin heb ik zo, bijna in mijn eentje, verorberd, ….met slagroom. Tegen mijn vrouw loog  ik steeds maar dat de aardbeienoogst dit jaar echt vreselijk tegenviel, waarschijnlijk was de bodem uitgeput….Ja, ik kan soms liegen of dat het gedrukt staat. Ik ben er niet trots op het is gewoon niet eerlijk….het is GEMEEN!

Degeen die het meest baat heeft bij mijn huidige vraatzucht is Bram, de patatboer. Om de andere dag een super grote zak met (extra) pindasaus bij Bram Ladage….héérlijk, heerlijk, heerlijk! Normaliter houd ik het bij 1 patatje per jaar, elk jaar in februari tijdens het Rotterdamse Filmfestival …bij Ladage op het Kruisplein.

Daarnaast eet ik ook nog mijn dagelijkse gezonde warme hap, hè! Die kauw ik tegenwoordig ook weer extra goed, zo’n dertig à veertig keer per hap. Elke hap voedsel raakt doordrenkt met dermate veel speeksel, dat het als een stroperige vloeistof mijn maag instroomt. Daar, In mijn maag en verderop in het spijsverteringskanaal, wordt dan, heel relaxed, alle pure kracht en gezondheid uit al datgene wat ik tot me heb genomen, gedestilleerd.

Die nieuwe pillen werken echt te gek. He-le-maal geen last meer van die obstipatie. In tegendeel: ik verbruik nu minstens drie schone boxershorts per dag. Kejjenagaan.
Ooooo, ik móét nu weer even een reep chocola gaan verorberen, hoor, zo puur en zo bitter mogelijk, het water loopt me alweer uit de muil: mijn toetsenbord stroomt inmiddels vol. Even ondersteboven houden hoor. Tot blogs!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten