donderdag 13 september 2012

Allemachtig


De lijsttrekkers van Nederlandse politieke partijen hebben in debatten in aanloop naar de verkiezingen van 12 september jl., hoog van de toren geschreeuwd, dat ze het land willen en  kunnen redden uit de economische malaise. Dat kunnen ze niet en dat weten ze donders goed ook. In feite is het enige waar het hen om gaat is (persoonlijke) macht en aanzien; dit geldt voor het hele politieke spectrum: van ultralinks tot ultrarechts.
Nederland is een speldenprik op de aarde en heelal-gezien stelt Nederland al helemaal niks meer voor.
Het is een illusie te denken dat Nederland er buiten Nederland echt toe doet. Met uitzondering dan misschien van het Nederlands voetbalelftal, de Rotterdamse haven en de Hollandse kaas. Al het andere is bijzaak en nog vele malen minder dan marginaal. Vrijwel alle Nederlandse politici weten dat donders goed maar ze zullen de kiezer in de waan laten dat Holland ook macro-economisch  behoorlijk wat in de melk te brokkelen heeft.

Nederland kan niet anders dan meeliften met de grote wereldwijde neo – liberale -kapitalistische stroom waarin het nu al vele tientallen jaren meegevoerd wordt. De echt belangrijke dingen worden op volslagen ondoorzichtige wijze  bepaald door ‘het militair industrieel complex’ ofwel het MIC;  dat MIC stoort zich niet aan landsgrenzen en laat zich ook niet door bekende kopstukken (Grote 5 of de Grote 10) uit de wereldpolitiek dicteren. De MIC-machthebbers, leiders van grote internationale technische industriële bedrijven, zijn anoniem.  Zij dicteerden hoe het er aan toe ging en bepalen hoe het gaat en hoe het er aan toe zal moeten gaan in de wereld. Zij hebben, eveneens geanonimiseerd en onzichtbaar, invloed op alle leiders van de wereldpolitiek. Deze politieke leiders kunnen niet anders doen dan, op straffe van vermindering of verlies van hun macht, voortgaan op de ingeslagen weg. Radicale koerswijzigingen zijn onmogelijk.

Iets wat er echt toe doet en waar Nederland feitelijk niks over te zeggen heeft?: nou, bijvoorbeeld over de aanschaf van dat nieuwe vechtvliegtuig voor defensie, de JSF, de joint strike fighter. Dat  vliegtuig, dat vele miljarden kost……
Ik heb wel eens iemand horen fluisteren,  dat Pim Fortuyn vermoord is omwille van het feit dat hij, toen hij president van Nederland dreigde te worden,  fel tegenstander was van de aanschaf was van de veelstedure JSF. Volkert van der G. zal weliswaar de feitelijke veroordeelde moordenaar wezen, maar de moord op Fortuyn, die toen president van Nederland leek te worden,  zou van der G. best eens via via via vanuit de hogere echélons kunnen zijn ingegeven.

Chavez, de huidige president-dictator van Venezuela,  heeft lef en neemt een besluit dat er echt toe doet in de wereld. Hij is dapper: hij trotseert zichtbare onzichtbare machten en nationaliseert de olierafinaderijen in zijn land   en laat sindsdien ook de talloze arme Venezolanen meeprofiteren van de olierijkdom van het land. Hoe lang zal dit wereldwijd worden nog gedoogd? 

Het is ondenkbaar dat Nederlandse politici bijvoorbeeld het lef hebben om de Rotterdamse haven vanaf heden te gaan exploiteren uitsluitend ter bestrijding van de gevolgen van de huidige economische crisis in het kleine Nederland. Rotterdam is als doorvoerhaven van dermate groot belang voor de wereld dat we niet de illusie moeten koesteren dat we zomaar van de ene op de andere dag een economische melkkoe van die havenstad kunnen maken door bijvoorbeeld te besluiten om de haventarieven radicaal omhoog te gooien en zo vele malen meer winst te maken. Ik vermoed dat Rotterdam direct nadat een dergelijk politieke besluit genomen is, door de blauwhelmen van de NAVO (of misschien wel veel agressievere NAVO-troepen) over zal worden genomen om de internationale doorvoer van goederen per boot wereldwijd weer in goede en goedkopere banen te leiden…….en vanzelfsprekend tegen de oude vertrouwde voorwaarden en tarieven.

De Nederlandse kiezer heeft op 12 september bepaald dat de VVD en de PvdA de komende vier jaar aan de macht zijn. Zij kunnen dan een regering vormen die stevige maatregelen kan nemen inzake (ondere andere) de hieronder onderstaande gewichtige zaken:

-           100, 110, of 120 op de autosnelweg
-           boetes bij wildplassen
-           boetes voor het niet opruimen van hondenpoep
-           geen alcohol onder de 18
-           de hoeveelheid zout in kant- en klaarmaaltijden
-           het aanlijnen van honden
-           de zorgkosten
-           de kwaliteit van de zorg
-           een rollator in/uit het zorgpakket
-           een rookverbod
-           accijnzen op alcohol en tabak
-           de inburgeringregels
-           het uitzettingsbeleid
-           de kwaliteit van het onderwijs
-           verstandelijk en of lichamelijk gehandicapten wel/niet hun banen (wsw-banen)             afnemen
-           bijstandstrekkers wel/niet verplicht aan het werk  zetten.
-           abortus
-           euthanasie
-           homohuwelijk
-           wel of geen hoofddoekjes
-           wel of geen burka
-           wel of niet privatiseren (van de energievoorziening, het openbaar vervoer, de post,      telefoon)
-           de hypotheekrente aftrek.

Over vele andere, echt belangrijke items, komen de dictaten van elders.
Waar vandaan precies is onbekend.  

(geschreven door een chagrijnige SP-stemmer)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten