zaterdag 15 september 2012

Vriendenprijsjes


Het is toch wel erg hè, van Rimsha Masih, dat mongooltje in Pakistan, herstel: die Pakistaanse met het syndroom van Down, die een paar bladzijden uit de Koran scheurde en verbrandde, dat kind krijgt hoogstwaarschijnlijk de doodstraf.
Zelfs een mongooltje moet dat weten, toch? Nou wordt gezegd dat het Down-meisje  het wel gedaan heeft maar opgestookt is door de een of andere lijpe imam (Imam Khalid Chishti). Het is toch te gek voor woorden. Gisteren vernam ik dat het geestelijk gehandicapte meisje van 11 jaar, op borgtocht is vrijgelaten. Degene die de borgsom betaald heeft wil onbekend blijven.
Gaan we nu met z’n allen stenen gooien naar de Pakistaanse ambassade?...... het personeel aldaar molesteren? Mensen met tulbanden op hun hoofd lynchen?

Ook zoiets: in één klap tweehonderd mensen verzopen. Mensen uit Kenya. Hun gammele ‘reddingsboot’ vergaat in een beetje zwaar weer op nog geen vijfhonderd meter van hun verlossende bestemming: het Italiaanse Sicilië. Van wie zou die boot zijn?...... en hebben die Kenyanen wat betaald voor hun bootreis naar de vrijheid?
Moet ik me daar dan druk om maken? Een beetje toch wel ja.

En dan die Paus die gaat op bezoek in zo’n land ergens in de wereld waar nog niet zo erg veel katholieken zijn. Het is een arm land, er woedde aan het eind van de vorige eeuw een heftige burgeroorlog. Ik kan even niet op de naam komen….Libanon dacht ik. Die paus weet meestal precies waar die wezen moet. Libanon is een buurland van Syrië, daar zitten nu zo’n 70.000 Syrische vluchtelingen. Zou me niks verbazen als  die paus daar een slaatje uit zal willen slaan. Dat moet wat voor hem kunnen opleveren.  Zo’n bezoek kost toch gauw een paar miljoen dollar, toch? Moet Libanon dat ophoesten? Ik zou die Paus, Benediktus de tweeëntachtigste,  absoluut niet bij me thuis willen hebben zelfs al kreeg ik een paar miljoen toe, eerlijk niet.

Nu het goede en echt belangrijke nieuws: ik heb bij de ‘Vriendenloterij’ (voorheen Sponsorloterij) in één keer maar liefst drie prijzen tegelijk gewonnen. Een prijs voor mezelf en twee prijzen voor mijn vrienden; vriendenprijzen. Nou heb ik toevallig geen vrienden maar ik heb wel drie emailadressen en op die drie emailadressen kan ik die drie prijzen ook mooi voor mezelf  binnenslepen. Echt helemaal te gekke prijzen zijn het:
  1. twee pakken van 200 ml Erbens natuurijs….van die schaatser Erben Wennemars; goed biologisch ijs zonder gedoe (ik mag nog kiezen ook: of bosbes- of vanillesmaak). Wel verplicht aanschaffen bij Albert Heyn  
  2. een Universal Music code; dat wil zeggen dat ik een cd gratis mag downloaden. Nu heeft toevallig Bob Dylan (ik ben fan!!)  een nieuwe cd ‘Tempest’ gemaakt die volgens vrijwel alle recensies die ik gelezen heb Dylans allerbeste plaat moet zijn…misschien   is het wel zijn laatste. Hij is tenslotte ook al in de zeventig.
  3. het gezelschapsspel ‘30 Seconds’; mijn vrouw en ik zijn thuis met zijn tweeën en dit spel is fantastisch voor grote gezelschappen en leuk om te spelen met vrienden (die ik niet heb) en familie (die ik nooit zie). Je krijgt in dat spel 30 seconden de tijd om vijf begrippen aan je teamgenoten te omschrijven. Of je hier gebaren, geluiden, of woorden voor gebruikt maakt niet uit als je maar geen namen noemt. Leuk voor samen met mijn vrouw op gure winteravonden als er toch niks op tv is.
Vanavond (het is kil en druilerig) gaan mijn vrouw en ik ’30 seconds’ spelen en  Erbens ijs vreten onder het genot van de krakend verse cd van Bob. Ik heb al wat nummers van die cd beluisterd…….echt te gek gehoord…..echt goed….echt het beste werk van his Bobness.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten