dinsdag 30 november 2021

CABARET

Door de laatste coronamaatregelen  loop ik jammer genoeg het optreden mis van Herman van Veen in het Isala theater (in Capelle aan den IJssel). Ik had, al zeker drie maanden geleden,  twee kaartjes gekocht voor mij en mijn vriendin Cisca. We hadden ons er zo op verheugd …   op 2 december om half 9 … maar het theater moet nu om vijf uur sluiten. Dat wordt dan uitstel of misschien wel afstel. De  voorstelling was helemaal uitverkocht en ook de anderhalve meter regel geldt weer dus zal er ook een extra voorstelling geregeld moeten worden. Dat zie ik niet zo gauw gebeuren want Herman van Veen had maar één voorstelling in Capelle gepland.  Ik zal nog wel bericht van het theater krijgen.  Echt jammer vind ik het, omdat ik Cisca nou net een beetje enthousiast heb weten te krijgen voor cabaret.  Ze kijkt wel eens met me mee als Hans Teeuwen, Theo Maassen, Freek de Jonge of  hoe heet die druktemaker ook al weer …. o ja, Bert Visscher, op de tv is, maar Hans Teeuwen vindt ze te goor, Theo Maassen te grof, Freek de Jonge te lelijk en van Bert Visscher wordt ze helemaal gestoord. Bert Visscher is ook mijn type niet, hoor maar die andere drie vind ik geweldig. 

Ook Martijn Koning is een van mijn favorieten. Hij trad eind november  in het Isala op en  Herman van Veen, ook een topper,  zou daar dus begin december komen. Ik stelde Cisca voor die twee voorstellingen te gaan zien en ik was blij verrast dat ze het wel leuk vond om met me mee te gaan.  Ze hoopte al bij voorbaat dat Herman ‘Suzanne’ en ‘Opzij’ zou zingen.  Van Martijn Koning wist ze nog niks. Ik had al twee shows van hem gezien. Prima! Hij is tamelijk hard … vind ik juist leuk. Ik hoop dat zij na het zien van zijn show niet gelijk klaar is met cabaret.

Martijn Koning is onlangs in het nieuws geweest door zijn optreden In het praatprogramma van Eva Jinek op RTL4. Daarin richtte hij op uitzonderlijk hatelijke wijze het woord tot de andere talk-showgast Thierry Baudet. Koning zei o.a. dat B. al zijn anti-semitische kiezers gelijk weer zou verliezen als ze hoorden dat hij getrouwd is met een Joodse vrouw … zijn racistische kiezers (B. wil immers alle zwarten het land uit hebben) lopen bij hem weg als ze vernemen dat er heel wat Aziatisch bloed door zijn aderen vloeit. (Als je ‘Jinek     Martijn Koning’ googlet, kan je genieten van de hele toespraak van Koning.) Als reactie hierop kreeg hij tienduizenden (doods)bedreigingen op de sociale media. Eva Jinek verontschuldigde zich (heel laf) bij B. voor de woorden van Koning.

 In de show die Cisca en ik eind november van Martijn zagen: ‘Koning van de toekomst’, was een van de grappen dat B. verontschuldigingen kreeg aangeboden   (niet van Eva Jinek) maar van Eva Braun.  Wij vonden dat allebei wel leuk gevonden.  Nogal onsmakelijk vond Cisca zijn verhaal van het mondkapje.  Tegen sluitingstijd moest hij nog wat halen bij Albert Heijn. Maar hij kwam de winkel niet …. hij had geen mondkapje op en er ook geen bij hem. Toen viste hij uit de eerste de beste vuilnisbak een mondkapje, deed het op en rende de AH-winkel in. Meer grappen mag ik helaas niet verklappen. Ga kijken zou ik zeggen (10 maart 2022 in theater Zuidplein, Rotterdam).   

Gelukkig had Cisca zich goed vermaakt en gaat ze de volgende keer weer graag met me mee naar een cabaretvoorstelling. De vraag is alleen wanneer.

 

     

Geen opmerkingen:

Een reactie posten