vrijdag 26 november 2021

JAMMER MAAR HELAAS

 Eindelijk voel ik me weer wat beter. Heb gordelroos gehad. Ben er drie maanden mee zoet geweest.  Vreselijk veel pijn en jeuk.  Bijna geen slaap in het begin.  Ben nog naar de pijn-poli geweest in het ziekenhuis. Daar kreeg ik goeie pijnstillers. Ik slik ze nog steeds … ben ze nu aan het afbouwen. 

Fietsen, wandelen, vrijwilligerswerk,  bioscoop en theater heb ik toch wel steeds gedaan … thuis blijven zitten of liggen  is niet nodig bij deze aandoening.  Alleen stukjes schrijven, daar kon ik me, tot nu toe dan, niet op focussen. Werd te veel afgeleid door pijn en jeuk.

Vanmiddag doe ik vrijwilligerswerk: ‘Samenspraak’ dat houdt in dat ik een uurtje  converseer met een nieuwkomer in Nederland. Voorwaarde  is dat de nieuwkomer zich al een beetje verstaanbaar kan maken in onze taal. Een Chinese dame (Kelly, 34) en een Syrische heer (Ibrahim, 26)krijg ik vanmiddag.  Ze zijn allebei pas twee jaar hier en kunnen zich verrassend  goed verstaanbaar maken in het Nederlands.

Hèt  onderwerp van gesprek vanmiddag is het ‘dwazenoproer’ van vorige week vrijdagavond in Rotterdam.  Kelly en Ibrahim wisten allebei niet wat er aan de hand was daar op de Coolsingel en omstreken. Ze hadden niet gedacht  zoiets in Rotterdam mee te zullen maken.

Ibrahim maakte gewoonte getrouw zijn wekelijkse rondje door het centrum en dacht eerst dat al die drukte en het geschreeuw  iets met voetballen te maken had maar toen hij zag dat er met stenen gegooid werd en auto’s in de fik stonden wist hij niet hoe gauw hij zich uit de voeten moest maken. Kelly hoorde ervan via haar zesjarige  dochter die op YouTube beelden van de rellen had opgevangen.  Zelf woont ze in Ommoord, Kelly, en ze hoopte van harte dat die dwazen uit haar buurt zouden blijven.

Woensdagmiddag moesten twee relschoppers al voor de rechter verschijnen, snelrecht heet dat.  Het waren twintigers, een man van zesentwintig en een vrouw van drieëntwintig. Ze kregen allebei een tamelijk lichte straf: 5 maanden gevangenisstraf waarvan twee maanden voorwaardelijk… en die vrouw kreeg nog eens een boete van duizend euro omdat ze stenen naar een politiewagen had gegooid. Nog een vijftigtal dwazen moet later voor de rechter komen, die waren blijkbaar niet geschikt voor het snelrecht.

Straks om zeven uur is er weer zo’n persconferentie van Hugo en Mark; ik kijk er nooit naar. Duurt een uur! Mij te lang. In het acht uur journaal zie ik het in tien minuten. Ze komen met nieuwe maatregelen. Er zijn er al wat uitgelekt ..  de bioscopen en theaters moeten sluiten van 5  tot 5. Persoonlijk vind ik de sluiting van de bioscopen van vijf tot vijf niet zo erg want daar zit ik toch alleen maar tussen één en vijf uur ’s middags. Dat de theaters moeten sluiten vind ik zwaar klote. Daar kan ik alleen maar ’s avonds terecht. Heb ik net een kaartje gekocht  voor de voorstelling: ‘’Herman van Veen 76: dat kun je wel zien dat is hij’’ … op donderdag twee december a.s. zou dat zijn. Daar had ik me nou zo op verheugd. Jammer maar helaas.

  

Geen opmerkingen:

Een reactie posten