zaterdag 28 oktober 2017

LEESBRIL

Het is vijf over twaalf in de middag en ik ben even op bed gaan liggen. Ik wilde het afgelopen uur gewoon de krant gaan zitten lezen maar ik heb in pakweg een uur nog geen honderd woorden gezien. Want ….. in dat uur was de bladblazer achter mijn flat bezig, kwam de grasmaaier er aan met zijn enorme teringherrie en aan de voorkant stond ook ineens de puttenzuiger om de putten …. Nou ja dat is wel duidelijk……en de vuilniswagen kwam langs om die ondergrondse vuilcontainers te legen. Ik lag nog maar net op bed of het lawaai stopte. Maar ik kon het niet opbrengen om gelijk weer  te gaan lezen. Ik stierf van de koppijn. Het zou natuurlijk ook kunnen zijn dat ik een concentratiestoornis heb of gewoon slechte ogen. Dat van die ogen kan ik dan mooi vanmiddag laten uitzoeken. Bij een brillenzaak in de buurt kan je dezer dagen je ogen laten onderzoeken. Dus wie weet wat er uitkomt. Jammer alleen dat ik niet gelijk een nieuwe bril aan kan schaffen; daar heb ik geen geld voor. Pas in januari 2019 mag ik van mijn verzekering een compleet nieuwe bril kopen …. Ik bedoel, dan vergoedt de verzekeringsmaatschappij die bril. Ik moet om twee uur bij die brillenzaak zijn.
Bij die brillenzaak in de buurt zijn een paar supermarkten. Lidl, Plus, Aldi. Ik denk dat ik toch maar eens ga kijken of ik daar wat boodschappen kan doen, na de brillenzaak natuurlijk. Normaal doe ik op zaterdag mijn boodschappen maar morgen heb ik daar geen tijd voor omdat ik ’s morgens bezoek krijg van een taal leerling en ’s middags op bezoek ga bij een kennis en aan ’s avonds winkelen heb ik zo’n bloedhekel!
De brillenzaak is in een winkelstraatje in Ommoord. We zijn gelijk aan de beurt en voor dat ik weet goochelt een lieftallige opticiënne met allerlei verschillende glaasjes voor mijn ogen en vraagt me wel honderd keer of ik zus beter zie dan zo of toch iets minder of misschien is er helemaal geen verschil.

Bij binnenkomst heb ik al gezegd dat ik voor een geheel nieuwe multifocale bril geen geld heb. De verzekering gaat pas in 2019 vergoeden. Maar diep in mijn hart zat wel de ‘leesbrilwens’. Want beter lezen wil ik liever vandaag  dan morgen. En het lijkt wel of de brillenverkoper, die op een paar meter afstand zijn bakje koffie zit te gebruiken ‘diep in mijn hart’ kan kijken. Want voor ik er erg in heb sta ik met de ene na de andere leuke leesbril op mijn neus. Vooral over een bril met een flitsend groen en rood montuur is de verkoper laaiend enthousiast. : ‘Die staat u fantastisch; die fleurt uw hele gezicht op!’ En ik moet zeggen: ik vind mezelf er ook heel kek bijstaan met die bril. Ik lijk een beetje op die filmster ….. kom, hoe heet hij ook al weer…… nee, ik weet het niet meer. Ik krijg de bril alleen niet voor niets mee. Het montuur kost 176 euro, en per glas moet ik 118 euro betalen. Godzijdank krijg ik korting op het montuur; dat montuur wordt dan 50 euro…… moet ik in totaal toch nog ruim 360 betalen en eigenlijk  kan ik dat helemaal niet missen!   

Geen opmerkingen:

Een reactie posten