dinsdag 16 mei 2017

DRUKKE DAG

Ik heb een drukke dinsdag. De wekker gaat al om zes uur. Ik was maandag om tien uur naar bed gegaan. Zoveel mogelijk die maandagavond al klaargemaakt voor de dinsdag: ontbijtje: een bord muesli …. een lunchpakketje: boterham met kaas…… boterham met chocopasta ….. een appeltje …… een banaantje …….. twee flesjes water …… dit allemaal in mijn rugzak gekieperd. …. rugzak bij de deur gezet …. klaar om dinsdag mee te nemen. Ook de ziekenhuispapieren moesten natuurlijk mee … die gingen in mijn binnenzak. Ik moest al heel vroeg in het Franciscus ziekenhuis zijn en ik wilde op de fiets gaan want het zou mooi weer worden die dinsdag. Om 8 uur was de afspraak in Franciscus dus moest ik zeker wel om kwart voor zeven van huis. Ik had overigens makkelijk later van huis kunnen gaan want ik was al om vijf over half acht bij het ziekenhuis aangekomen Volgende keer kan ik dus een kwartiertje later weg.
Ik moest naar het ziekenhuis voor de neuroloog. Ik ben namelijk zo ongeveer anderhalf jaar geleden gevallen en daarbij brak ik mijn rechterarm, mijn rechterschouder en er werd toen een zenuwbaan beschadigd. Die breuken zijn nu  onderhand wel redelijk geheeld maar die zenuwbaan nog niet, daar heb ik nog steeds last van. Het leek aanvankelijk de goede kant op te gaan: de bewegelijkheid van de hand ging vooruit maar de laatste tijd gaat het de verkeerde kant op: de hand is snel koud, ik kan niet zo goed meer schrijven en de fijne motoriek is verminderd. Daarom heb ik de neuroloog nog eens gevraagd  naar die beschadigde zenuw te kijken. Hij heeft  allerlei krachtoefeningetjes met mijn hand en vingers gedaan en zijn assistentes hebben  stroomstootjes (EMG)op mijn arm los gelaten. Vanmiddag om vier uur belt hij mij op mijn mobiel om de uitslag te vertellen. Misschien kan dat nog in dit stukkie.
En inderdaad: het kan nog in dit stukkie want de neuroloog heeft ontdekt dat er iets niet goed zit bij mijn ellenboog (bij het tinteldoosje), niets ernstigs, moet door rust overgaan. Over drie maanden moet er dan een nieuw EMG gemaakt worden  en aansluitend een afspraak om de nieuwe toestand te bekijken. Veel heil verwacht ik hier overigens niet van.
Tot slot van deze drukke dinsdag moest ik mijn vriendin Babs begeleiden naar het ziekenhuis ; er moesten foto’s van haar linkerknie gemaakt worden; ik mag daar niks over schrijven. Babs dacht dat ik in het ziekenhuis inspiratie op zou doen voor leuke anekdotes voor mijn stukjes, want ze vindt mijn stukjes de laatste tijd humorloos en zuur.
Op de afdeling waar Babs geholpen moest worden viel helaas weinig te lachen. Misschien is het leuk als ik schrijf dat er drie heel dikke mannen met baarden  achterelkaar in drie bedden voor een operatiekamer werden geschoven….of misschien is het leuk als ik schrijf dat er een verwarde man in de wachtkamer zat die riep, dat tbs moest worden afgeschaft: ‘gooi alle verwarde mensen die veroordeeld worden  meteen levenslang de bak in, net als in Rusland’.

Het allerleukst vond ik nog wel dat Babs in het ziekenhuis trakteerde op een reuze softijs met oubliehoorn. Maar voor dit stukje is dat eigenlijk niet om te lachen en ook niet echt leuk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten