woensdag 26 juni 2024

ER ZAT HEM IETS NIET LEKKER.


Boris heeft zijn pillen ingenomen, genoeg geslapen, geen alcohol gedronken. Het was best een rustig dagje vandaag. Maar toch is hij gespannen. Er is zit hem iets niet lekker.


Zó bóós, zó vrolijk, zó verdrietig, zó opgewonden, zó jachtig kan hij zijn … vaak om helemaal niets.

Zijn huwelijk met Bep is ronduit waardeloos. Als broer en zus leven ze. Blijven alleen nog bij elkaar voor de kinderen, terwijl ze er maar één hebben: Priscilla, hun fris ogende, 14-jarige dochter. Ze doet de opleiding ‘nagelstyliste’ op MBO-niveau.

Boris zakt in mekaar als hij hoort dat Koeman, keeper Olij niet meeneemt naar het E.K. Z’n hart … Boris is in hart en ziel een Sparta-Piet. Hij overleeft het niet. Vlak voordat hij het bewustzijn verloor zei hij nog: ’Alsof die Bijlow nou zoveel beter is’.

Boris zakt in mekaar bij Hang-Low, een Chinees restaurant in Bleiswijk. De tv staat daar altijd aan ... Koeman maakt zijn keuze voor de E.K.-keepers bekend.

Det hele verhaal over die hartstilstand van Boris is overigens gelul. Hij pleegt gewoon zelfmoord. Heeft genoeg van zijn eigen leven en van het samenleven met Bep en in mindere mate met Priscilla. Hij kan het hun alleen niet uitleggen.

Ook zijn hele lol in het foebele is door al die corruptie binnen de UEFA verdwenen. Dat speelt bij Boris ook een grote rol.

Kijken? O nee. Dat gaat hij niet doen. Hij wordt alleen al niet goed van het idee dat Koeman zijn favoriete keeper Olij niet goed genoeg vond. Toen knapte er dus iets.

Boris heeft voldoende pillen in huis om er een eind aan te maken. Voordat hij met z’n gezinnetje naar de Chinees gaat heeft hij de benodigde pillen geslikt. Leegpompen van zijn maag helpt niet. Bep kon het niet geloven toen ze hoorde van de overdosis. Dat gaat Bep niet aan de grote klok hangen. ’t Was een hartstilstand, besluit ze. Ze heeft wel eens horen zeggen, dat er bij elke zelfmoord een dader in de buurt moet zijn maar aan dat soort slap geouwehoer heeft Bep voorlopig geen behoefte.

Priscilla en Bep begraven hem op de begraafplaats Oud-Kralingen. Op Boris z’n kist liggen keepershandschoenen van Olij. Een blijk van waardering van de goalie. Hij droeg die handschoenen tijdens zijn laatste training in de selectie van het Nederlands elftal. Mooi gebaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten