dinsdag 18 juni 2024

KNAPPE KOPPIES.

 Knappe koppies.


Afgelopen zondag vierde mijn jongste zoon Ralf zijn verjaardag. Vierenveertig is hij geworden. Eigenlijk is hij op 9 juni jarig maar hij verkoos de 16e juni voor het foebele: Polen - Nederland. De eerste wedstrijd van het Nederlands elftal in het EK 2024.

Gezellig, met veel visite naar die wedstrijd kijken. Juichen, yellen, schelden, lachen . Volop pimpelen, smikkelen en smullen. Hijzelf, zijn kinderen en zijn huis waren in dat feestelijke oranje gehuld. Ilona, Ralfs echtgenote alleen niet. Zij is niet zo van het voetballen. Zij is meer van lezen, babbelen en vanmiddag vooral voor de lekkere hapjes en drankjes. Nederland won uiteindelijk van Polen met 2 – 1, na een heel matige wedstrijd en door een doelpunt van de grootste lul in de Nederlandse selectie. Zijn naam wil ik absoluut niet in dit stukje hebben.

De uitblinker bij Nederland vond ik Schouten. Dat is niks bijzonders, want ik vind Schouten altijd en overal de beste. Ook al heb ik de wedstrijd zelf niet gezien. Dat heeft er mee te maken dat hij rood is, net als mijn moeder en daar houd ik van. Ik houd van alle rooie voetballers, met name van de onlangs in dementie overleden Ruud Geels. Een voetballer, die bij alle Nederlandse topclubs (en Sparta) gespeeld heeft en altijd landelijk topscorer werd.

Dat Poolse team zou uitgesloten moet worden voor de rest van dit toernooi wegens een te groot aantal foeilelijke selectiespelers. Allemaal ‘Japen Stam-plus’ met of zonder onverzorgd gezichtshaar.
Het is nu echt tijd voor een ‘knappe-koppies-klassement’.

Dit toernooi gaat een maand lang de hele wereld over. De wereld gaat toch niet een maand lang naar lelijke koppen zitten kijken. Dat gaat dan door dalende kijkcijfers vele miljoenen aan reclame inkomsten schelen. ‘Knappe koppies’ gaan een team team bonuspunten opleveren. Het moet nog wel even door de VAR bekeken worden. Tot nu toe schijnen het Italiaanse en Nederlandse team hoge ogen te scoren. Uitgelekt is dat de VAR één speler van de Nederlandse selectie voor dit klassement uitgesloten heeft.

Vermoed wordt dat het de man van het beslissende doelpunt tegen Polen is. Dat gaat ons mooi bonuspunten kosten. Voor de punten is het per saldo beter zo’n man voortaan gewoon thuis voor zijn tv te laten zitten.

Koeman moet voortaan gewoon Brobbey laten invallen of opstellen, dat levert gegarandeerd dubbele bonuspunten op.

‘t Was een trouwens gezellige verjaardag. Veel knappe koppies daar ook volgens de VAR.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten