woensdag 31 juli 2024

HOOPVOL (2)

Werken als ‘levend standbeeld’, dat lijkt me nou echt iets voor jou, Carry … doe ik met je mee, hoor, … ik zie ons al staan: jij doet dan Sonja, je weet wel die valse bewoonster van de afdeling Hupsakee (incontinent, geniepig, uitgemergeld, altijd maar liegen, een grijs rimpelkoppie, denkt nog steeds dat ze twintig is) … Dan word ik 'levend standbeeld' Robbie, die is er geestelijk nog veel erger aan toe als Sonja. Je kent Robbie toch wel? Sonja' meelopertje, die met zijn schaapachtige lachje op zijn plofkop zijn afgezaagde grapjes, hij weet altijd overal de weg zegt ie ….. maar voorlopig zit hij in een geïsoleerd kamertje bij Sonja op de afdeling Hupsakee. O jee, zouden we hier geen last mee krijgen, Carry?


Hupsakee … dat woord doet me denken aan het verhaal over de lapjeskat Sakee. Deelnemer aan de snelweg-oversteek-wedstrijd voor katten, gesponsord door Kitekat. Sakee durft niet over te steken … logisch … drie katten zijn haar voorgegaan en geplet.
‘Vreselijk toch, hé Carry? Het publiek langs de snelweg is laaiend enthousiast en moedigt Sakee aan: 'Hup Sakee,’ Hup Sakee’, klinkt het vanuit de opgewonden mensenmenigte. Het poesje is als de dood … maar uiteindelijk zet ze door....ze sluipt tot de vluchtstrook en dan versnelt ze zoals alleen een kat dat kun … maar de kolossale truck van de Aldi kan ze onmogelijk ontwijken … ook met Sakee is het dus helaas niet goed afgelopen. Het uitzinnige publiek komt niet meer bij; het staat enthousiast te springen op de banken.

Dit moest toch eigenlijk niet meer mogen, vind je ook niet Carry?
Mevrouw Hagemans van de begane grond en de heer Lopez van de eerste zijn vandaag overleden … ja … hij was inderdaad een heel leuke man… ja …gestruikeld over een kleedje … ja …
‘Moet ie zijn poten maar beter optillen, wat jij Carry?! .. Neen hoor, grapje, ach die arme neer Lopez, helemaal uit Chili vandaan..
Verder kan je een speld horen vallen in Hoopvol. Er wordt gewerkt aan een afvloeiingslijst.
Nou, Carry, ik weet nu niks meer dus laat ik hier ‘effe’ bij. Houd je haaks, meid.

Groetjes,
Je collega (nog wel) Wim.

P.S. voor het oefenen met die ’levende standbeelden bellen we nog?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten