zaterdag 24 augustus 2024

SERIE: ‘EEN ROTTERDAMSE BIOS IN DE 60’s & 70’s. DEEL 5: MARTIN

 

Deel 5. Martin.

‘Je maakt me wel heel nieuwsgierig. Ik ga die film morgen zien,’ zegt Marja, ‘dan heb ik geen dienst. Weet je trouwens dat onze Gerrit óók zo’n goeie danser is. Daar kan hij vol trots over vertellen. Hij danst nog steeds één avondje per week. Met een vaste partner. Vroeger deed hij ook nog met succes mee aan wedstrijddansen. Daar kan hij nou niet meer aan beginnen. Valt me mee dat hij daarvoor nog een partner heeft kunnen vinden.’

‘Martin is er zeker ook al? Ja, die zit alweer trouw in zijn cabine; hij is bezig met het terugspoelen van de film. Martin is als altijd heel stipt, dat weet je'.

Petra is in dit werk terecht gekomen via haar moeder. Die was, kort na de tweede wereldoorlog al, ouvreuse in het Rotterdamse en ze kwam altijd met zulke leuke verhalen thuis. Zo’n baan wilde Petra ook.

Ze werkt vandaag samen met Lenie. Die twee kunnen lezen en schrijven met elkaar. In de gezamenlijke ruimte (voor het personeel) wordt Petra hartelijk verwelkomd door Lenie. Zij schelen iets meer dan tien jaar: ‘Hallo poppie, wat zie je er toch weer schattig uit. Pas maar op, meissie, want Martin zit al een paar weken likkebaardend naar je te kijken,’ zei ze met een knipoogje. Martin zat er tot haar verrassing ook al. Hij was blijkbaar snel klaar met het terugspoelen van Saturday Nightfever.

‘Wil je ook een bakkie, Petra?’ vraagt Martin.

‘Heel lief van je Martin, maar ik sla even over, dank je, anders moet ik het veel te ‘haast-je-rep-je’ opdrinken, want we moeten over vijf minuten al de zaal in.’

Het lijkt hier wel een rookhol. Werkelijk iedereen zit te paffen. Zelfs op de posters aan de wand staan rokende Hollywoodsterren afgebeeld: Marylin Monroe en Jack Nichelson o.a. ’t Is hier echt om te stikken.

Morgen: Deel 6a: Sonja en Sonnee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten