vrijdag 2 augustus 2024

HOOPVOL, (3 EN SLOT)

Om maar met de deur in huis te vallen: Hoopvol gaat mij er eind augustus uitgooien en ik kan jou verklappen : jij vliegt er ook uit. Dus, Carry, we gaan in september die ‘levende standbeelden: Sonja en haar slaafje Robbie’ doen.

Dieneke mag blijven, hoorde ik. Hoe zou ze dat nou voor mekaar gekregen hebben? Ik ken haar een beetje. Ondeugende tante, die Dieneke. Goed voor d’r werk hoor, niks op aan te merken. Laatst komt ze met een smoesje naar me toe … een belangrijk document uit 2001 is zoek … of ik even wil helpen zoeken in het archief. Natuurlijk ligt dat stuk er helemaal niet en dat wist ze heus wel maar ze wou even met mij alleen zijn in de kelder … jij weet toch ook hoe ze is, Carry. Altijd maar mannetjes uitdagen. Nou, dan heeft ze aan mij een goeie; ik doe net of mijn neus bloedt en blijf strak zoeken … en niks vinden … want er is ook helemaal niks te vinden. En dan zeg ik: ‘Jammer Dieneke, niks te vinden, zullen we maar weer gauw naar boven gaan?’ Zo, tussen neus en lippen door vraag ik haar hoe het 'thuis' is. 'Goed,' hoor ik meestal. Flapt ze er vandaag uit dat ze uit elkaar zijn, … dat gebeurt me nou zo vaak … dat mensen constant tegen me zeggen dat het wel goed gaat …. en dan als een donderslag bij heldere hemel ... zijn ze ineens uit elkaar.

Misschien wìst jij het al, Carry maar Dieneke is vorige week ingetrokken bij Harrie van Personeelszaken. Stinkt een beetje, hè, wat denk jij?

Jóúw scheiding zag ik aankomen, Carry. Kees was alcoholist, … je ging bij hem weg, nam jullie zoon mee … en huurde dat flatje. Wat een toestand trouwens, zeg, met Kees, wie had dat nou kunnen denken dat ie , twee weken na jouw vertrek een dodelijke dosis lorazepam zou slikken?

Nou staat je oude huis daar maar ... leeg … wat denk je … ga je terug? Ja … heel verstandig, neem maar geen overhaaste beslissing, hoor … het is allemaal nog zo vers.

Ik wens je heel veel sterkte om het allemaal te verwerken.

1 september zijn we dus geen collega’s meer, maar we houden contact, toch, Carry?

Groetjes,

Je collega (nog) Wim.

PS. Dieneke doet je de hartelijke groeten; Harrie (van Personeelszaken) ook.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten