woensdag 30 mei 2018

VERJAARDAG


Vandaag heb ik zwemmen en de sportschool en morgen heb ik een verjaardag en de pedicure. Het zijn me drukke dagen.  Voor vandaag zitten alle activiteiten er alweer op. Ik heb een half uurtje in warmwater gezwommen, ongelooflijk met deze temperatuur, maar echt waar en nog lekker ook. En ik heb een uurtje hard gewerkt in de sportschool.
Voor morgen ben ik uitgenodigd door Fred een kennis van me; 79 jaar wordt hij. Om half elf ‘s ochtends staan zowel koffie als gebak voor ons klaar. ‘Ons’ want mijn vriendin mag ook meekomen. Fred kent mijn vriendin nog wel van het koor. We hebben daar alle drie, ik, mijn vriendin en Fred, op dat koor zitten meezingen. Eerlijk gezegd verheug ik me niet zo bijzonder op die verjaardag. Mijn vriendin en ik zijn al sowieso de enigen  die uitgenodigd zijn dus de gespreksstof zal wel beperkt zijn.
Maakt allemaal niet zoveel uit. Van ons krijgt deze kersverse 79-jarige twee mooie bossen  rozen: een rooie en een witte bos
Fred heft het meestal over een kennis genaamd Nico, die al wel in de vijftig is maar nog niet zonder zijn ouders kan leven. Hij is zo kinderlijk als ie oud is ….althans als ik Fred moet geloven. Fred en Nico zadelen elkaar om beurten met allerlei klusjes op dan helpt Fred met zijn oude lijf een bankstel sjouwen voor Nico, dan helpt Nico Fred weer met een rol zeil uit de winkel ophalen en bij Fred thuis bezorgen. Maar echt boteren doet het niet tussen die twee. Ik hoor dan wel voornamelijk de moppers van de kant van Fred. Fred heeft er bijvoorbeeld een bloedhekel aan dat Nico soms met zijn hele lijf op zijn bank gaat liggen…..hij heeft dan wel zijn schoenen uitgetrokken, maar toch….. Fred besteedt veel aandacht aan zijn plantjes, vindt hij leuk Nico steekt echter niet onder stoelen of banken dat hij dat maar tijdverspilling vindt. Ik vroeg nog aan Fred waarom Nico niet op zijn verjaardag uitgenodigd was en daarop trok Fred een vies gezicht en schudde langzaam van ‘neen’. Nou ja, we zullen wel zien, mijn  vriendin en ik hebben misschien inspiratie en kunnen dan nog wel wat spannende dingen vertellen, misschien. Het samenzijn bij Fred kan in ieder geval niet langer duren dan tot half een want om één uur (dertienhonderd uur) wordt ik verwacht bij de pedicure. Ik ben bij die pedicure gegaan voor mij schimmelnagels. Het is nou een half jaar geleden dat ik daar voor het laatst was en omdat ik bovendien het idee heb dat er een stuk van de nagel van mijn grote rechterteen,  mijn teen aan het ingroeien is, denk ik: ik maak zo gauw mogelijk een afspraak. Dan kan Fred wel duizend keer jarig zijn maar in zo’n geval als dit gaat de nagel van mijn grote rechterteen voor.
Niet vergeten om af te spreken, om met mijn vriendin te zingen voor Fred, hij is namelijk een groot liefhebber van zingen, vandaar ook dat koor. Ik heb nog geen flauw idee wat we gaan zingen. Misschien wil Fred zelf ook wel iets zingen voor zijn verjaardag als traktatie aan ons; voor het koor heeft hij wel eens solo gezongen: een Nederlandse tekst opeen liedje van Elvis Presley: ‘Jij moet gaan….’

Geen opmerkingen:

Een reactie posten