zaterdag 3 maart 2018

HELE DAG THUIS


Precies zoals voorspeld was door het KNMI, sneeuwde het vrijdagavond. Een heel dun laagje dunne sneeuw bleek er zaterdagochtend te liggen. Dat laagje was dik genoeg voor mij, om mijn besluit ten uitvoer te brengen: ik doe geen stap buiten de deur voordat al die sneeuw weg is. Ik ben zoals ik al eens eerder heb geschreven veel te bang om te vallen,  met mijn onevenwichtige lijf. Het gevolg is, dat ik me dus de hele dag in mijn eentje moet gaan zitten vermaken thuis. Nou ja, in het begin van de dag is mijn vriendin er nog wel maar die gaat om elf uur wel mooi de deur uit: op stap met haar vriendin lekker snoepen en koffie drinken bij La Place en misschien leuke kleren of misschien wel schoenen kopen, dat doen ze elke zaterdag en ook deze besneeuwde zaterdag, zij durven wèl, de evenwichtige dames…..schuifelend begeven ze zich naar de metro op weg naar het winkelcentrum.
Voor mij zal deze zaterdag nog wel iemand langskomen van de Socialistische Partij om 1000 krantjes te dumpen, die ik in mijn woonbuurt moet gaan bezorgen; dat had ik toegezegd. Die iemand is een vrouw en zij zou om 11 uur komen met die krantjes. Maar om kwart voor elf belde ze dat ze het gezien de sneeuw toch niet aandurfde……of ze een andere afspraak kon maken……………nou, dat was geen probleem. De nieuwe afspraak zal a.s. dinsdagochtend om één uur zijn. Hopelijk zal dan de kou ook uit de lucht zijn want duizend gemeenteraadsverkiezingskrantjes bezorgen met een temperatuur van onder nul is geen pretje….sterker nog ik begin er dan gewoon niet aan. Ik laat mijn handen er niet afvriezen, hoe tof ik de SP ook vind. Dan wacht ik wel tot de temperaturen weer een eindje boven nul zijn. Dat zal vòòr 21 maart, wanneer de gemeenteraadsverkiezingen zijn, toch wel gebeuren.
Omdat ik nu toch noodgedwongen thuis ben maak ik van die nood een deugd: ik ga mijn huis schoonmaken. Ik dacht de laatste dagen een vreemd luchtje in de toilet-/doucheruimte te ontwaren en dat was geen aangenaam geurtje, dus besloot ik maar eens met behulp van Andy de wc een flinke beurt te geven. De wc doen betekent niet alleen de wc doen maar ook de grond en de muren eromheen natuurlijk, dus daar hield ik gelijk al flinke rugpijn aan over. Maar ik moet zeggen de wc blinkt weer als een zonnetje en ruikt weer als een appeltaart ….. foutje….ik bedoel roos. Op een andere plek in de douche-/toiletruimte moet ook nog wat gereinigd worden: de spiegel, het planchet, de wasbak en de vloer er onder.   Toen ik daarmee klaar was heb ik het hele huis nog gestofzuigd, dat was niet zo’n werk, het was niet zo vuil, want ik doe het elke week, grondig en daarna heb ik de keuken en de gang gedweild. Vooral die keuken is elke week, elke keer, weer hard nodig want dat is gewoon de plek waar zich onbedoeld nogal wat kleverige plekjes ophopen. Maar dat is nu gelukkig allemaal weer proper gedweild; ik kan daar weer van de vloer eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten