maandag 29 januari 2018

WONING (3)

In de beschrijving van mijn woning tot nu toe heb ik verzuimd te vermelden dat er ook verwarming is. Er zitten in de keuken (onder het raam) in het gangetje (vlak achter de voordeur) en in de woonkamer (tegen de muur onder het raam) radiatoren . Ook was ik nog qua  verlichting vergeten te vermelden dat ik in de woonkamer twee plafonnières heb en twee staande schemerlampen die tezamen verrukkelijk licht geven. Van die staande schemerlampen staat er één rechtsvoor en één linksvoor in de kamer. De linker staat naast de nog niet genoemde ‘lekkere luie  leesstoel’ en de rechter staat verstopt achter de Lundia stelling.
Nu ik zo bezig ben met de vergeten dingetjes, bedenk ik me dat de eenvoudige salontafel (tientje bij Piekfijn) en het leuke rode bankje (35 euro bij Piekfijn) ook door mij vergeten zijn te noemen. Het bankje staat precies midden in de kamer, op een kleedje van 1.60m bij 2.60m, en kijkt overdag uit op de mooie wolkenpartijen buiten. Ook heb ik nog een houten fauteuiltje staan dat jarenlang dienst heeft gedaan als stoeltje in mijn volkstuin.
Na al dit oponthoud wordt het nu tijd voor een kijkje in de slaapkamer (2,50 m bij 3.70m). Via de woonkamer en langs de luie stoel kom ik de slaapkamer binnen. Centraal staat daar het tweepersoonsbed  met een lichtblauw dekbed en aan weerskanten  twee rode eettafelstoelen. Op die stoelen hangt onlangs gedragen kleding uit. De slaapkamer wordt verduisterd door prachtige kakikleurige gordijnen die vallen tot op de vloer. Het slaapkamerraam, logischerwijs achter de gordijnen) bestaat uit een raamwerk en een deur, die leidt naar het balkon, dat 2m bij2m is. Er staan momenteel allerlei potjes en orchideetjes op het balkon in afwachting van de lente. Recht tegenover het raam staat wederom een Lundiastelling ; dit keer voornamelijk gevuld met enerzijds mijn kleding en anderzijds heb ik er mijn pc en alles wat er bij hoort in ondergebracht….zoals de printer, de computerstoel; ook staat er een prullenbakje voor de weg te werpen papiertjes enz. De printer staat op een ladekastje met allerlei gebruiksaanwijzingen.  De verlichting in de slaapkamer bestaat weer uit een plafonnière en de verwarming komt van een radiator onder het raam. Tussen de slaapkamer en de woonkamer is een raam waar een blauw gordijn voor hangt.
Nu is de tijd om naar de badkamer (3 m bij 2,40m) te gaan. Ik loop door de woonkamer en een klein stukje door het gangetje en dan ga ik de eerste ruimte links binnen: de badkamer. Rechts: eerst de wc; dan de kast met schone handdoeken, geneesmiddelen; rechtdoor de douche en dan terug links langs de wastafel, spiegel en planchet met o.a. tandpasta, tandenborstel etc….. dan een plek waar handdoeken hangen; daaronder staat de wasmachine en dan ben ik  weer buiten in het gangetje.  O ja, de verlichting bestaat uit een badkamerlamp en een spiegellamp en de radiator voor de verwarming hangt hier boven de wc.

Rest alleen nog de berging. Die is op de begane grond en in die berging van ca. 2m bij 2m  staan mijn twee fietsen en in de bergkasten liggen wat spullen die ik heel misschien nog wel eens nodig zal hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten