zondag 28 januari 2018

WONING (2)

Nou, dan gaan we weer verder met de beschrijving van mijn huis. Saai hè?! Vind ik ook! Maar ik heb er nu eenmaal voor gekozen. Ik ga nu van het gangetje naar de woonkamer met gelijk om de hoek, Toon, mijn super handige thermostaat en thermometer voor binnen en buiten. Naast Toon staat de kast die mijn vriend Kawuz heeft gemaakt, het is een kast in de vorm van een (opengesneden) contra bas in de kleuren rood en zwart. Ik berg  er wat boeken en fotolijstjes in op. Een stukje verder hangt aan dezelfde wand het schilderij dat ik van mijn vriendin voor mijn verjaardag gekregen heb. Het is een schilderij in rood-blauw-witte tinten en het stelt een situatie voor met boten in de Rotterdamse Waalhaven. De schilder is Willem Bijl, een vriend van mijn vriendin. Onder het schilderij staat op de grond het eerste schilderij dat ik ooit kocht (samen met mijn ex). Het is een aquarel in zwart- wit voorstellende een soort spin.
Aan de rechterwand van de woning kom ik eerst de broodkast tegen. De broodkast heb ik overgenomen van de vorige huurder van deze woning. De kast heeft behoorlijk wat bergruimte. Ik heb er vazen, glazen, servies en ook wat kleding, boeken en administratie in opgeborgen. Boven de kast hangt het portret dat mijn ex in 1970 van mijn geschilderd heeft; ik was toen 20 jaar. Op de broodkast staan verder nog wat fotolijstjes en een schemerlampje. Bijna tegen de broodkast aan staat de 40 jaar oude Lundia stelling waarin boeken, de versterker, cd-speler- en televisie staan. Ook de cd’s, dvd’s staan daar in …. Wel vreemd natuurlijk want ik heb wel een hele verzameling dvd’s maar geen dvd-speler. Ik denk ook niet dat ik nog een dvd-speler ga kopen wat ik kijk tegenwoordig toch alle films rechtstreeks op tv.
Het schiet me nu pas te binnen dat ik helemaal vergeten ben te schrijven over de badkamer die tussen de keuken en de woonkamer in ligt. Maar wat in het vat zit verzuurt niet……eerst de woonkamer even afmaken, dan de slaapkamer en tenslotte de badkamer…… Nee! Helemaal niet tenslotte! Ik heb ook nog een berging die zit op de begane grond en daar moet ik natuurlijk ook wat over schrijven.
Ik kom nu bij (de derde wand) het woonkamerraam, bij het uitzicht. Maar eerst even de planten: ik heb drie gigantische planten vóór het raam staan: een hibiscus, een christusdoorn en een chlorophytum. Ze hebben het de afgelopen zomer zo mooi gedaan maar nu staan ze langzamerhand een voor een te verpieteren: de christusdoorn en de hibiscus verliezen hun blaadjes en de chlorophytum krijgt allemaal bruine blaadjes. Awel, laat ik me maar richten op het mooie uitzicht hier en dan bedoel ik het  uitzicht op de mooie luchten: vandaag  is het toevallig niet zo sensationeel: lichte en donkergrijze bewolking met heel af en toe een zonnetje dat er doorkomt. Wat ook leuk uitzicht is: die supergrote windmolen, die, in de buurt van de Kralingse Zoom, vrolijk boven alle wanstaltige vierhoekige flats staat uit te zwaaien.

Niet zichtbaar nu is de oranje zonwering die met een druk op de knop voor het woonkamerraam  in- en uitgerold kan worden en helemaal links van het raam zit nog een zwenkraampje voor de nodige frisse lucht ’s zomers. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten