woensdag 31 januari 2018

FIETSENMAKER

Gisteren was het lekker weer. Fietsweer. Vandaag niet. Vandaag regent het weer volop. Ik ga straks naar de fietsenmaker. Gisteren heb ik tijdens mijn fietstochtje gemerkt dat er iets niet goed zit met de remmen. Het ziet er wel goed uit maar ik moet zo zwaar trappen dat het lijkt als ik bij elke trap ook nog eens mijn remmen inknijp. Het probleem voor mij is alleen dat ik geen idee heb waar in deze gruwelijke Alexanderpolder een redelijk betaalbare fietsenmaker zit. Heel vlak bij mij zit er een, op het winkelcentrum Lage Land maar die is zo ontzettend duur, twintig euro voor een bandje plakken, 15 euro voor een nieuw lampje monteren in een achterlicht en voor een paar simpele snelbinders vraagt hij 17,50 euro. Ik was laatst bij hem ook toevallig voor mijn voor rem, de voor rem was versleten d’r moest een nieuwe op. De voor rem zelf kostte 15 euro maar voor het arbeidsloon ( 7 minuten hooguit; ik stond er zelf bij te kijken) rekende hij 30 euro. Oké, ik kan het zelf niet maar het is toch niet nodig om je klanten uit te wringen. Ik had dus besloten om niet meer bij die knakker te gaan. Maar waar dan wel?
Voordat ik hier in 2015  in het knusse Alexanderpolder kwam wonen, woonde ik in de Rotterdamse wijk Het Oude Noorden. Legio fietsenmakers zijn er daar. Bij een van hen was ik vaste klant. Ik dacht er vandaag echt over om met mijn fiets op de Prinsenlaan in de metro te springen en vanaf station Blaak naar mijn oude trouwe fietsenmaker  te fietsen. Maar dat zou toch eigenlijk te gek zijn. Er moet toch in Alexanderpolder ook een redelijk betaalbare fietsenmaker zitten.. Ik dacht dat Google (‘fietsenmaker Alexanderpolder’) en de Havenloods (een mooie advertentie) me wel uitkomst zouden bieden maar die gedachte was niet juist. Alleen die dure die ik hierboven al noemde kwam er twee keer uit.   

Ik ken nog maar heel weinig mensen hier. Maar aan iedereen die ik ken ga ik vragen. Er zou er een zitten op de Koningslaan, op de Michelangelostraat, op de Nehroelaan, op de Dreesweg, op de Tallystraat, Joke van Krimpen-Marsmanstraat, Lenie Doorman-Verhoevenweg, Gerard Lovemanstraat, Peter Freitsweg ……Ik werd van het kastje naar de muur gestuurd. Het was overigens wel een aardige manier om Alexanderpolder een beetje te leren kennen, want daar was het tot nu toe niet van gekomen.  Uiteindelijk heb ik de redelijk goedkope fietsenmaker die ik zocht toch gevonden. Ik was doornat. Hij bleek te zitten op het Jacob van Campenplein….10 minuten lopen van mijn huis….hij heet ‘de drie broertjes’. Ik kwam dus voor mijn remmen maar ik vroeg eerst naar een nieuw zadel, mijn huidige was een beetje verfomfaaid. Ze verkochten me daar een fraai zadel voor weinig geld. Toen vroeg ik of ze naar mijn remmen wilden kijken…… mijn fiets trapte zo zwaar…..misschien waren het de remmen die in de weg zaten; ze luisterden netjes, eentje frummelde wat aan mijn voor- en achterrem en zei: ‘Fiets maar een stukkie, dan merk je het wel’.  Hij reed weer prima en ze hoefde voor het werk aan mijn remmen niks  te hebben. Ik hoefde alleen dat zadel met ze af te rekenen.  Mooi toch?!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten