donderdag 28 december 2017

PROEFRIJDEN

Mijn vriendin en ik zouden vandaag gaan proefreizen. We moeten op 7 januari 2018 om 14.00 in Dordrecht zijn bij Theater Kunstmin. Ik heb mijn vriendin (en mezelf)namelijk een voorstelling van de musicall ‘My fair lady’ cadeau gedaan voor haar verjaardag. We hebben alleen allebei geen idee waar dat theater precies is. Dus reizen wij er proef heen opdat wij toch bijtijds in de zaal zullen zitten.
Maar we hadden nòg iets; iets veel  ernstigers: een crematie. Dat was eigenlijk alleen iets voor mij; mijn vriendin had daar op zich niks mee te maken. Voor die crematie was ik door de familie uitgenodigd om op woensdag 3 januari om exact 8.45 uur bij het rouwcentrum op de Bergweg te zijn, zodat ik in de volgwagen kon aanschuiven, om naar het crematorium Hofwijk in Overschie te rijden. Ik had geen idee waar ik het rouwcentrum op de Bergweg moest zoeken; de Bergweg is ook zo lang! Gelukkig was mijn vriendin zo aardig om met mij samen te zoeken naar dat rouwcentrum.
Ik had alvast op 9292OV  gezocht en daar had ik gezien dat ik de metro die vlak bij mijn huis stopt (Prinsenlaan) moet hebben en dan helemaal door moet rijden naar station Eendrachtsplein. Ook stond op 9292OV dat ik vervolgens tramlijn 4 moest hebben naar het Eudokiaplein. In de buurt van Eendrachtsplein waren vier tramhaltes en het bleek dat we de halte op de Binnenweg moesten hebben. In de tram gebeurde wat mij de laatste tijd steeds meer gebeurt: jongere mensen  staan op om mij hun zitplaats aan te bieden. Ik vind het niet zo erg om te blijven staan, dus ik bedankte vriendelijk voor het aanbod. Ik was nog lang niet moe. De tram reed over Westersingel, het Kruisplein, langs het Centraal Station, over het Weena, en de Noordsingel naar het Eudokiaplein. Daar stapten we lijn 4 uit en binnen 7 minuten lopen kwamen we uit bij de rouwcentrum op de Bergweg . Het was uiteindelijk makkelijk te vinden. Ja, ik voel me na zo’n proefritje toch een stuk zekerder voor woensdag de 3e januari a.s. Weet ik zeker dat ik op tijd zal zijn.
We namen tramlijn 4 weer terug van het Eudokiaplein om naar het Centraal Station te gaan. Vandaar zouden we trein nemen naar Dordrecht om te zoeken naar dat Theater. We hadden de trein om 11.51 uur en 20 minuten later waren we in Dordt (het was een intercity). Het was deze dag erg koud, zo’n koude wind die pijn doet aan je gezicht, zo dat je je sjaal tegen je mond aan houdt voor een beetje warmte.
Tegen die kou hebben we ook even bij een Chinees café tegenover het station in Dordt een warm kopje koffie gedronken.
In verband met de koude zijn we ook niet gaan lopen zoeken naar dat theater Kunstmin, wat we eigenlijk van plan waren, maar hebben we een bus genomen. We wisten dat er een bus (bus 10)naar Kunstmin zou gaan maar het duurde wel dertig minuten eer die bus 10 zou gaan rijden, dus zochten we nog even door naar een  andere bus en gelukkig was er een bus 14, die ook bij het theater in de buurt kwam. Zo hebben we het theater eventjes kunnen zien en weten we nu voor 7 januari dat we met bus 10 precies voor de theaterdeuren afgezet kunnen worden.

Ik hoef nu voor die datum alleen nog maar even een uitdraai te maken uit 9292OV en we zullen precies op tijd in Kunstmin zitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten