vrijdag 8 december 2017

GEWICHT

Op dit moment ben ik iets te licht voor iemand van mijn lengte (1,84m). Ik weeg nu 76 kilo en dat zou eigenlijk 80 a 82 kilo moeten zijn voor het mooie. Van de mensen om me heen hoor ik regelmatig dat ik een mager koppie begin te krijgen en van degene die me aanraakt (en me ook wel eens naakt ziet) krijg ik te horen dat mijn ribben onderhand te tellen zijn en ….. dat vind ik heel jammer ….dat ik spillebeentjes begin te krijgen.
Het is nu al een tijdje aan de gang dat vermageren maar het gaat met ups en downs. Ik woon nu bijna tweeëneenhalf jaar in dit huis en toen ik hier kwam wonen woog ik nog 84 kilo. Dat was in september 2015. Ik kreeg toen in oktober 2015 een ongeluk, daarbij brak ik mijn schouder. …..kort daarna merkte ik dat ik mijn eten minder makkelijk door kon slikken (er zat géén stukje schouder in mijn keel) maar alle gekheid op een stokje: het gebeurde wel geregeld dat ik een flinke portie eten voor mezelf had klaargemaakt, bijvoorbeeld:  gebakken aardappelen met speciebonen en vlees en dat ik halverwege geen trek meer had om verder te eten. Ik kreeg gewoon niet voldoende speeksel in mijn mond om mijn eten lekker te kauwen en sappig door te kunnen doorslikken.  Toen dat een paar weken aanhield ben ik maar eens naar de dokter gegaan (Ik was toen 75 kilo) en zij schreef  een receptje uit voor maagbeschermers. Dat heeft toen wel een beetje geholpen ….. mijn speekselproductie kwam weer wat op gang en ik ging iets meer eten . Mijn gewicht kwam in zo’n drie maanden tijd uit op de 78 kilo …. Nog veel te weinig maar het was in ieder geval een begin van herstel. Maar hoe ik ook snoepte en hoeveel ik ook at: zwaarder dan 78 werd ik toen niet.
Nu wil het toeval dat mijn vriendin ook tobt met haar gewicht; ze vindt zichzelf gewoon te zwaar. Om daar wat aan te doen is ze op een lijnclub gegaan. Elke donderdagochtend gaat ze naar de sporthal alwaar de lijnclub dan zitting heeft. Er zitten ongeveer vijftien vrouwen  op die club. Voordat de dames het lijnlokaal in mogen moeten ze eerst gewogen worden door de strenge Lijnjuf. Voor mijn vriendin is dat meestal een groot dramamoment want de laatste weken wordt ze alsmaar zwaarder en dat is allesbehalve raadselachtig want ze kan niet van haar snoeppotten afblijven en dat weet ze zelf ook wel…………….. het lukt haar nu eenmaal niet. De snoeppotten moet altijd gelijk helemaal leeg. Ze denkt er nu over om alleen maar water te gaan drinken en slechts twee á drie warme maaltijden per week te gaan nuttigen.  Het belangrijkste voor haar is gewoon van de snoep af te blijven want als dat haar lukt is ze binnen de kortste tijd vele kilo’s kwijt.

Zoals eerder geschreven weeg ik nu al weer een paar maanden 76 kilo en het is wel weer zo dat ik weinig trek heb. Vroeger at ik altijd elke broodmaaltijd 4 boterhammen, soms wel meer. Nu ben ik blij als ik er twee per maaltijd door mijn keel gepropt krijg.  Misschien moet ik toch gaan snoepen, de snoepvoorraad van mijn vriendin eens oppeuzelen; dan sla ik misschien wel twee vliegen in een klap. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten