zaterdag 18 november 2017

TEUN

Teun de Reuver, een verre achterneef van me, kan de laatste tijd onverwacht  vreemd uit de hoek komen. Nu eens lijkt het net, alsof hij een fervent aanhanger van Geert Wilders is dan weer mogen talloze vluchtelingen tot ons land toegelaten worden. Het lijk wel alsof hij niet duidelijk kan kiezen voor het een of voor het ander. Vroeger zat Teun heel anders in elkaar. Hij was een fervent communist: hij vond dat de lonen van de arbeiders omhoog moesten en de werktijden omlaag. Altijd en overal kwam Teun daarvoor op. Hij vond dat de materiële verschillen tussen mensen zo klein mogelijk moesten
Hoe laat, waar en wanneer het precies  gebeurd is weet niemand. Tussen 1990 en 2000 is van Teun weinig vernomen als communist zijnde. En na het jaar 2000 raakte hij eerst bekend als Zevende dag adventist en trok hij het land rond om Gods woord te verkondigen. Dat  deed hij tien jaar met sprankelend enthousiasme (zoals alles wat hij deed, overigens) en na 2010 raakte hij langzaamaan bekend als ’Wilders – imitator’. Iedereen zal die uitdossing wel kennen. Net kostuum, wit overhemd, grijze stropdas en dat haar met die blonde veeg er in. En alsmaar roepen, Marokkanen weg en Nederland voor de Nederlanders en Wilders deed dat alleen nog maar in de Tweede Kamer maar Teun liep in zijn eentje over straat met zo’n spandoek. Alles wat hij vòòr 1990 goodwill had gekweekt met zijn uitmuntende werk voor het communisme, gooide hij toen te grabbel als Wildersaanhanger. Onvoorstelbaar was hoe vreemd het is kunnen gaan met Teun de Reuver. De dag na zo’n Wilders-demonstratie kon hij zich uitdossen als ‘pro- vluchteling activist’. Iedereen mocht van hem het land binnen komen want dat was goed voor de economie, ‘Welkom Syrieërs, Somaliërs, Iranezen, Irakezen, Senegalezen, Turken, Condiaven, Marokkanen, Manganen, Jemenieten, Soedanezen, Eritreeers, Ethiopers, het land kon zo gek niet wezen of de bewoners ervan waren welkom, hoe ze er ook uitzagen of hoe ze ook over Nederland dachten.

Maar wat nu die ommekeer in het hoofd van Teun de Reuver teweeg heeft gebracht is voor de meeste mensen nog steeds een raadsel. Bekend is wel dat hij aan het eind van de vorige eeuw (1991) nog als vurig communist naar Rusland is afgereisd om daar de bevolking van dienst te zijn met allerlei hand- en spandiensten. Maar daar zat de bevolking niet op Teun de Reuver te wachten. Rusland wàs immers al communistisch en iedereen wàs al gelijk, had even grote huizen en was even gelukkig. Althans dat kreeg Theun te verstaan van de Russische autoriteiten: ’Er viel in Rusland voor Teun geen eer meer te behalen’ Nou zou Teun, Teun niet meer zijn als hij niet zelf op onderzoek uit zou gaan….. en de eerste misstand kwam al gauw bij hem aan het licht. In elk parkje dat hij bezocht zag hij tientallen hoogbejaard dames op hun knieën met stoffer en  blik aan het werk om het parkvuil op te vegen en in vuilnisbakken te doen,…….vrouwtjes van zeker tussen de 75 en 85 jaar Schandelijk vond Teun dat. Hij ging er onmiddellijk bij het Commit-Bureau melding van maken maar tot zijn grote verbazing werd hij op dat Comit-Bureau vastgezet en binnen korte tijd  het land uitgezet. Teun is daar kennelijk zo verward van geraakt dat hij geen constante lijn meer heeft kunnen brengen in zijn leven. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten