donderdag 20 april 2017

SPORTEN

Het kost me tegenwoordig heel veel moeite om vroeg mijn bed uit te komen. Maar lang in mijn bed blijven liggen mag ik nou ook weer niet van mezelf. Vroeger was ik altijd ‘haantje de vroegste’ (…is niet goed, weet ik). Voor zevenen was ik er uit en om half acht zat ik te spinnen in de sportschool. 
Mijn vriendin Babs zegt dat ik mijn bed niet uit wil komen door de slaappillen die ik slik maar dat is gelul want die slaappillen slik ik nu al bijna 20 jaar (sorry hoor Babs). Ik denk dat ik wel weet hoe het komt dat ik er niet uit wil komen: als ik vroeg uit mijn bed kom moet ik van mezelf naar het zwembad, het zwembad met het veelste koude water (18 graden!). Daarom blijf ik dan ook liggen tot half negen, als het banenzwemmen (van 7 uur tot half 9) voorbij is.
Om half negen kom ik er uit, eet en drink wat en ga opgewekt naar de sportschool om te crossen, te handfietsen, te roeien, gewichten te tillen, (tot maar liefst 15 kilo) op een apparaat te zitten waar ik buik- en rugspieroefeningen op kan doen en tot slot gebruik ik dan nog wat ‘sportschoolmachines’ voor mijn liezen en bovenbenen. Dat vind ik dan wel heerlijk om te doen. Hiervoor hoef ik dus niet vroeg mijn bed uit ….. de sportschool gaat pas om half negen open.
Ik kan op de sportschool nog niet alles doen wat ik wil. Ik heb namelijk anderhalf jaar geleden een smak gemaakt en daarbij mij rechterarm en -schouder gebroken en een zenuwbaan beschadigd. Nu is eindelijk de tijd aangebroken dat ik eens iets anders mag gaan proberen dan de oefeningen die ik van de fysiotherapeut op krijg. De fysiotherapeut wil me namelijk niet meer zien … ik ben meer dan een jaar bij haar onder behandeling geweest dat vindt zij (en ook de verzekeringsmaatschappij) wel genoeg  en de rest van de schade moet al doende herstellen; door te wandelen, fietsen en bezig zijn in de sportschool onder andere. De fysiotherapeute heeft voor de sportschoolinstructeur opgeschreven wat voor oefeningen ze allemaal met mij gedaan heeft en samen met hem ga ik volgende week een trainingsschema opstellen. Eindelijk breekt de tijd aan dat ik ook met links weer een beetje kan gaan trainen. De revalidatie van mijn rechterkant heeft zo belachelijk veel aandacht opgeslurpt dat de spierbundels aan mijn linker-kantje, tot zielige slappe rimpelige theezakjes zijn verworden. Totaal verwaarloosd!
Maar vanaf volgende week gaat daar weer aan gewerkt worden. Overigens wil ik helemaal niet de indruk wekken, dat ik voor mijn val een body-builder pur sang was. Verre van dat. Ik was een normale tamelijk slanke man met redelijke, op de sportschool gevormde arm-, borst-, buik- en beenspieren, niet meer en niet minder.
De fysiotherapeute vindt, dat ik twee keer per week naar de sportschool moet gaan voor een voorspoedig herstel. Dat lijkt me persoonlijk wel wat weinig. Ik heb me voorgenomen vier keer per week te gaan en eigenlijk zou ik ook vier keer per week moeten gaan zwemmen, maar dat komt dan wel als het wat 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten